CHP Milletvekili Türmen: Twitter’i kapatmak, kitap yakmakla aynı

CHP İzmir milletvekilleri, geçen cumartesi günü yapılan mitingi değerlendirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı olan Milletvekili Rıza Türmen, Twitter'ın kapatılmasını, “Twitter’i kapatmak, kitap yakmakla aynı.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Türmen: Twitter’i kapatmak, kitap yakmakla aynı

CHP İzmir milletvekilleri, geçen cumartesi günü yapılan mitingi değerlendirdi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı olan Milletvekili Rıza Türmen, Twitter'ın kapatılmasını, “Twitter’i kapatmak, kitap yakmakla aynı.” sözleriyle değerlendirdi. Milletvekilleri Türmen, Mehmet Ali Susam, Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Erdal Aksünger, Musa Çam, Mustafa Moroğlu ve Oğuz Oyan, partilerinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda CHP mitingini değerlendiren vekiller, paramotordan çekilen görüntüsünü de seyretti.

'ÇEVRE İLLERDEN İNSAN TAŞIDILAR'

Toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Ali Engin, AK Parti'nin aynı alanda bir hafta önce yaptığı miting için çevre illerden insan taşındığını iddia ederek, “Bizim mitingimize ise sadece İzmirliler katıldı. Bizim mitinge 450-500 bin kişinin katıldığını tespit ettik. CHP, bir kaza olmazsa 30 Mart'ta İzmir’de 30 ilçeyi alıp yüzde 60 oy hedefini gerçekleştirecektir.” diye konuştu. Milletvekili Oyan ise İzmirlilerin İzmir’e ve cumhuriyete sahip çıktığını söylerken Susam, İzmir halkının ülkenin içinde bulunduğu şartlarda bütün Türkiye'ye nasıl tavır alınması gerektiği konusunda açık mesaj verdiğini kaydetti. İzmirlilerin bu mitingle Türkiye’nin sahipsiz olmadığını gösterdiğini savunan Aksünger de, "Ülkeyi yönetenler cinnet geçiriyor. Rüşvetlerini, pisliklerini kapatmak için ülkeyi ciddi sıkıntılara sokuyor.” dedi. Çam İzmir halkının yasakçı zihniyete gereken cevabı verdiğini söylerken Güven, mitingin İzmirlilerin şehre sahip çıktığını gösterdiğini kaydetti.

Twitter'ın kapatılmasına da değinen Rıza Türmen, “İktidar, hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yayılmasını engellemek için Twitter'i kapattı. AİHM'nin, 'Türkiye'nin İnternet Yasası keyfi uygulamalara yol açıyor.' diye kararı var. 'Türkiye yasayı değiştirsin, keyfi kapatmaları ortadan kaldıracak yeni bir yasal düzenleme yapsın.' dedi. Türkiye yeni bir yasal düzenleme yaptı ama tam tersini yaptı. Keyfi uygulamalar genişledi. Mahkeme kararı olmadan TİB, sizin internete erişiminizi engelleyebilecek. Bu yapılan düzenleme, AİHM içtihatlarına aykırı. Düşünce ve ifade özgürlüğünün açık ihlâli. Anayasa Mahkemesi'nde iptal davası açıyoruz. Hukuka aykırı bir yasaklama. Türkiye, AB değerlerinden giderek uzaklaşıyor, ona karşılık Şangay Beşlisi'nin değerlerine yaklaşıyor. Demokrasiyle yönetilmeyen bir devlet haline geliyor. ABD de bunun için, 'Kitap yakılması gibi bir şey.' dedi. Askerî yönetimlerde hep kitap yaktık. Nazım Hikmet'i bile yaktık. Şimdi kitap yakamıyoruz, Twitter'ı yasaklıyoruz. Yolsuzluk, rüşvet yayılıyor. Tapelerin yayılmasının önlenmesi, amaç budur. Bunun önlenmesi için gerçek bir baskı rejimi kuruluyor." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar