CHP Milletvekili Özel: Erdoğan kendi gölgesinden korkar hale geldi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi gölgesinden korkar hale geldiğini iddia etti. Dün Manisa’daki mitingde çok geniş güvenlik önlemleri alınmasını ve 3 bin 200 polis memurunun...

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Özel: Erdoğan kendi gölgesinden korkar hale geldi

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kendi gölgesinden korkar hale geldiğini iddia etti. Dün Manisa’daki mitingde çok geniş güvenlik önlemleri alınmasını ve 3 bin 200 polis memurunun görev yapmasını eleştiren Özel, Erdoğan’ın çok fazla sayıda korumayla dolaşmasını doğru bulmadığını söyledi.

Demokrasinin geliştiği ülkelerde liderlerin çok sayıda korumayla dolaşmadığını öne süren Milletvekili Özel, “İsviçre Başbakanı, tek başına bisiklet işe gidiyor. İngiltere’de biri. korumalarını atlatıp tek başına alışverişe gidiyor. Bir başka lider. çocuğunu alıp okula götürüyor. Fotoğraflarda Almanya Başbakanı Merkel’in yanında hiçbir koruma görmüyoruz. çünkü artık ülkelerde gelir düzeyi artıyor, refah toplumu oluyor. İnsanlar arasında gerginlik kalmıyor. Bir ülkenin geliştiğini veya o fotoğrafın bir demokrasiden mi çekilmiş fotoğraf mı yoksa gergin bir rejimden mi çekildiğini buradan anlıyorsunuz zaten. Bu süreçte dünya liderlerinin arkasında korumaları görmüyoruz. Elbette koruma vardır ama daha uzak mesafededirler ama bizimki 12 yıl iktidar olduktan sonra etrafındaki koruma sayısı 10’lardaydı. Kalfa oldu, 100 kişi korumaya başladı, usta oldu, 2 bin kişi koruyor şu anda.” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Manisa mitinginde 3 bin 200 polisin görev yaptığını belirterek, “Bunun sebebi, kendi oluşturduğu korku ikliminde boğulmasıdır. Yani herkese saldırıyor, herkese laf söylüyor, herkese düşmanlık yapıyor ve herkesten korkuyor. Etrafındaki koruma sayısını binden 2 bine çıkardı, daha sonra hepsini değiştirdi. 'Bunlar paralel, bunlar beni koruyamazlar' deyip değiştirdi. Artık kendi gölgesinden korkar hale geldi. Oysa dünya liderlerindeki koruma sayısı en fazla 30 kişi, çünkü ne kendi ülkesinde, ne de kendi ekibinden korkmuyor.” diye konuştu.

Erdoğan’ın oluşturduğu korku imparatorluğunun kendisini de korkuttuğunu öne süren Özgür Özel, “Kendi gölgesinden bile korkuyor. Bu aslında utanılacak bir durum. Adeta herkesin herkesten korktuğu Ortaçağ rejimine dönüştürdü Türkiye’yi. Kasımpaşalılık, çağırmakla bağırmakla olmaz. Kasımpaşalılık özde olmalıdır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun etrafında altı yedi koruma, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye bakıyorsunuz, sekiz on tane koruması var ama Başbakana bakıyorsunuz, 2 bin koruması var. Korkarım cumhurbaşkanı olursa koca bir tugay korusun. Artık herhalde bir ordu koruyacak kendisini.” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın doğru dürüst uyku dahi uyuyamadığını idida eden CHP Milletvekili Özel, “Roma’da krallar, düz yatakta yatmıyorlar. 45 derece eğimli yataklar var. Bu yatakta yatarken eline bir hançer ya da silah alıyor, öyle uyuyor. Bana biri saldırırsa hemen kendimi koruyayım diye. Tahmin ediyorum Başbakan da gece rahat bir uyku uyumuyor. Herhalde bir gözü açık, bir gözü kapalı uyuyordur.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar