CHP Milletvekili Öz: Başbakan'ın ifadeleri tam bir diktatörlük çaresizliği

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’daki konuşmalarında kullandığı ifadelerin, tam bir diktatörlük çaresizliği ve öfkesini yansıttığını savundu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Öz: Başbakan'ın ifadeleri tam bir diktatörlük çaresizliği

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Manisa’daki konuşmalarında kullandığı ifadelerin, tam bir diktatörlük çaresizliği ve öfkesini yansıttığını savundu. Öz, “Başbakan, yolsuzluk için geçen hafta, ‘Babamın oğlu olsa prim vermem’ diyordu, Manisa’da, ‘Oğlum olsa prim vermem’e döndü. Yolsuzluğu biliyoruz da üstüne prim dağıtmak neyin nesi? Primi geçtik, sen anaparanın hesabını ver. Şimdi de ödüllendirme mevsimi mi başlatacaksınız? Hırsızın koluna girdikçe güç toplayan, ‘Tanırım, iyi çocuktur.’ diyenler, bugün savcıya ve polise tehditler yağdırıyor. Savcıyı savuşturmakla zaman yitiren, ‘Militan savcı, seninle daha işimiz bitmedi.’ diye tehdit savuran Başbakan’ın çöküşü canlı yayında veriliyor.” şeklinde konuştu.

Manisa’da Başbakan Erdoğan gelecek diye sıkıyönetim ilan edildiğini öne süren Milletvekili Öz, “Akhisar’da evinin balkonundan Başbakan’a ayakkabı kutusu gösteren Nurhan Gül gözaltına alınıyor. Yolsuzluk iddiaları büyüdükçe Erdoğan küçülüyor. Şaşırmıyoruz, boğazına kadar batağa batanlar, elbette son çare başını dik tutmaya uğraşacak, kafiyeli şarkılarla vatandaşı avutmaya çalışacak ama tutmadı, tutmayacak.” dedi. Erdoğan'ın Manisa’da sadece gürültü kirliliği oluşturduğunu ve suçluluk telaşıyla her yere saldırdığını iddia ederek, CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında iftira attığını, bunun ruh halinin ve kişiliğinin, karakterinin bir yansıması olduğunu savundu. Sakine Öz, “Başbakan, oğluna kadar uzanan iddialar karşısında hesap vereceği yerde, oğlunu hukuk önüne çıkaracağı yerde hukukun önüne set çekmeye, savcıları başından savuşturmaya, polisi görevden almaya kalkıyor. Alanlarda bağırdıkça bağırıyor, Manisa’ya gürültü kirliliği taşımaktan başka iş yapmıyor. Adayımız Özgür Özel’in seçildiği gün ilk işi herhalde bu gibi gürültü kirliliklerinden Manisamız'ı temizlemek olacak.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar