CHP Milletvekili Nazlıaka: Nefret dili giderek yaygınlaşmaya başladı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye’de nefret dilinin giderek yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri öğretmenevinde düzenlenen Sandık Kurulu Üyeleri ve Gözlemcilerin Uyum Eğitimi'nde...

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Nazlıaka: Nefret dili giderek yaygınlaşmaya başladı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Türkiye’de nefret dilinin giderek yaygınlaşmaya başladığını söyledi. Manisa'nın Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri öğretmenevinde düzenlenen Sandık Kurulu Üyeleri ve Gözlemcilerin Uyum Eğitimi'nde konuşan Nazlıaka, “Balık baştan kokar diye bir laf vardır. Hakikaten bakıyoruz, Yıldız Tilbe adlı bir sanatçımız evvelsi gün acayip bir tweet atıyor. Bu sanatçımız son derece nefret kokan, ırkçı bir tweet atabiliyor. Buna şaşırıyor muyuz? Tabii aslında şaşırmamız gerekli, hattâ demokrasiyle yönetilen ülkelerde bu kişiye dava açılması gerekir ama içinde bulunduğumuz dönemde demokrasiye karşı duruma geldiğimiz için şaşırmıyoruz. Afedersiniz, 'Rum' diyen bir Başbakan tarafından yönetilince bu ırkçı söylemler maalesef bizi şaşırtmıyor. Bu bölücü söylemlerden bir an önce kurtulmalı, bu ülkeyi sevgi ekip sevinç biçecek bir cumhurbaşkanıyla ödüllendirmeliyiz." dedi.

Milletvekili Nazlıaka, partililere ilk turda sandığa gitmeleri konusunda uyarıda bulunarak, “Bazı partililerin üzülerek, 'Biz ilk tura gitmeyeceğiz, ikinci tura gideceğiz.' şeklinde konuştuklarını duyuyoruz. Bu kadar kritik bir dönemden geçerken bizim, 'Birinci tura gitmeyiz, ikinci tura gideriz' diye bir lüksümüz yok. Birinci turda mutlak başarıyı elde etmemiz gerekiyor. O yüzden herkesin sandığa gitmeye yöneltmemiz lazım. Aday tercihi yapılırken aslında seçmen profiline bakıldı. Aynı zamanda da çatı aday olması nedeniyle partilerin sadakat ölçülerinin alındığı, belediye meclis üyelerinin oy oranlarına bakıldı. Şu anda CHP belediye meclis oy oranı ile MHP oy oranı toplandığında, üzerine diğer üç partiye oy veren 568 bin kişinin oyu geldiğinde zaten biz birinci turda çatı adayını seçtirebiliyoruz. Fire vermememiz lazım. İnançla, kararlılıkla insanları çatı adaya oy verdirmemiz gerekiyor. Bu çatı adayımız, çok büyük bir avantaj bizim için." diye konuştu.

Sandık görevlilerinin zaman zaman, her sandık görevlisinin eşit ağırlığa sahip olduğunu unuttuğunu söyleyen Nazlıaka, “Aynı masa etrafında olan diğer partilerin sandık görevlilerinden hiç çekinmeyeceğiz. Biz o gün robot gibi olacağız. Duygularımızı bir yana bırakacağız, tamamen aklımızla hareket edeceğiz. O gün ne yapmamız gerekiyorsa. Disiplinle, ciddiyetle net tavır koymamız gerekiyor. Sandık görevlilerimiz, kendisini yine muhalefet partisinin temsilcisi olarak görüyor. Böyle bir şey yok. Biz eşit ağırlığa sahibiz, her sandık görevlisin eşit ağırlığı var.” dedi.

Eşit olmayan şartlarda seçime gittiklerini iddia eden Aylin Nazlıaka, "Dünyanın hiçbir yerinde, iki ayda cumhurbaşkanı seçilmiyor. Şimdi bu eşitsiz koşullar içerisinde bir de elinde medyayı bulunduran bir iktidar var. Şu anki mevcut AKP'nin cumhurbaşkanı adayı, mevcut Başbakan'ı, 'Ben milletin temsilcisi olacağım, devletin değil.' diyor. O zaman milletin temsilcisi olacaksan, bırak kardeşim devletin imkanlarını. Bir yandan sen devletin imkanlarını kullanacaksın ama yeri geldiğinde de, 'Ben devletin değil, milletin temsilcisi olacağım.' diyeceksin. Böyle adil olmayan, böyle eşitsiz koşullarda yarışıyoruz. Şimdi çağrıda bulunuyor, 'Bana yardımda bulunun.' diye. Bak göreceksiniz. bütün işadamları yardıma koşacak. Bizler de kendi adayımıza destek olarak inşallah farklı bir noktaya götürülen Türkiye’yi çağdaş, aydınlık ve Atatürk’ün bize bıraktığı bir ülkeye dönüştüreceğiz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar