CHP Milletvekili Genç: Başbakan hırsızlığın üzerini örtmek için kanun çıkarıyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, her türlü yolsuzluk ve hırsızlığın üzerini örtmek için kanun çıkardığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Genç: Başbakan hırsızlığın üzerini örtmek için kanun çıkarıyor

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, her türlü yolsuzluk ve hırsızlığın üzerini örtmek için kanun çıkardığını iddia etti. Manisa'ya gelen Genç, Manolya Meydanı’nda partisinin 15 milletvekili ve Büyükşehir Belediye başkan adayı Özgür Özel, Şehzadeler adayı Semih Balaban ve Yunusemre adayı Ali Arslan'la birlikte seçim otobüsü üzerinden halka seslendi.

AK Parti hükümeti ve Başbakan Erdoğan’ın devleti talan ettiğini öne süren Milletvekili Genç, “Bu AK Partililere dedim ki, ‘Ya her gün bir soygun kanunu getiriyorsunuz. Bu Tayyip Erdoğan neyle doyuyorsa bir kanun getirin, mesela Dolmabahçe Sarayı’nı mı istiyor veya İstanbul’un yarısını mı istiyor veya İzmir’in yarısını istiyorsa bir defa verelim, bu bir dursun ya. Doymuyor arkadaşlar, doymadığı gibi de hem de yalancı. Her gün yalan söylüyor. Şimdi şu Kabataş olayında, ‘Bir başı örtülü bacıma bilmem 150 tane çıplak adam saldırdı, ondan sonra üzerine idrarını yaptı ve bebeğini örselediler.’ diyor.” şeklinde konuştu. Bir memlekette başbakanlık koltuğunda oturan insanın evvela dürüst olması gerektiğini belirterek, “Niye bu iftirayı atıyor? Adam bu milletin düşmanı. İstiyor ki bu memlekette kardeş kavgası çıksın. İstiyor ki bu memlekette tek diktatör olsun. Arkadaşlar, bu Tayyip ve bakanları 17 Aralık’ta yolsuzluk yapmış. Memlekette MİT, polis, savcı niye var? Devleti korumak için var. Hep telefonları dinlemişler. Hepimizin telefonlarını dinliyorlar. Hem benim telefonların dinlenmesinden hiç kuşku duymuyorum, hiç de rahatsız olmuyorum, çünkü eğer benim arkamda bir pislik yoksa 10 tane telefon dinlesinler. Şimdi Tayyip diyor ki, ‘Telefonlarımızı dinliyorlar.’ İyi de senin ailenle ilgili ilişkilerini dinlemiyorlar ki, senin yaptığın yolsuzlukları dinliyorlar. Müsaade et de yolsuzluklarını ortaya çıkarmak için dinlesinler.” dedi.

Bir devletin yaşayabilmesi için yöneten kişilerin dürüst olması gerektiğini söyleyen Kamer Genç, şunları kaydetti: “Tayyip Erdoğan ve bakanlarıyla ilgili tespit edilmiş telefon dinlemeleri var. Ondan sonra genel müdürün evinde para yakalandı. Hırsız para çalarken yakalanmış, diyor ki, ‘Bana karşı darbe yapıyorlar.’ Ya Tayyip, kim sana darbe yapıyor? Sen dürüst çalıştın da, hırsızlık yapmadın da, devleti soymadın da paraları, bir vakıf kurup da Türkiye’nin her tarafından devletin kaynaklarını o vakfa aktarmak suretiyle oraya katrilyonlarca para aktardın mı, aktarmadın mı? Bu nedir? Bu nüfus ticaretidir arkadaşlar. Bakın, oğlunun hesabına 100 milyon dolar para geliyor. Ya bu nasıl geldi? Bak Tayyip Erdoğan, senin arkanda bir leken yoksa, eğer temizsen mahkemeleri, hakimleri, savcıları, polisleri görevden alma, dolayısıyla bu soruşturma sonuçlansın. Eğer zaten bir suçun yoksa ortaya çıksın, biz de deriz ki, ‘Ya sana iftira atmışlar.’ ama Tayyip Erdoğan’ın oğlu. şüpheli ifadesiyle savcılığa çağrıldı." CİHAN

Yorumlar