CHP Milletvekili Demir: Paralel devlet masalıyla kamuoyunun gözü perdeleniyor

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 17 Aralık'taki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu karşı bugün paralel devlet masalıyla kamuoyunun gözünü perdelemeye çalışıldığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Demir: Paralel devlet masalıyla kamuoyunun gözü perdeleniyor

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 17 Aralık'taki üç ayrı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu karşı bugün paralel devlet masalıyla kamuoyunun gözünü perdelemeye çalışıldığını iddia etti. Demir, "Yapmış oldukları yolsuzlukları, hortumculuğu ve talanı kapatmaya, gizlemeye çalışıyorlar. Derin devlet, paralel devlet gibi teranelerle o pislikleri kapatamazsınız." dedi.

Demir, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. TBMM'deki bütçe tartışmaları içinde 17 Aralık'ta, Türkiye tarihinde hiç rastlanmamış en büyük yolsuzluk ve talan olaylarının yaşandığını öne süren Demir, "Artçı sarsıntılar hâlâ devam ediyor. Zaman zaman şiddetini arttırarak süreceğe benziyor. Geldiğimiz noktada Türkiye, ciddi bir devlet krizi yaşamaktadır. Başbakan ne diyor? Kendine gelince 'Milli irade.', muhalefete gelince 'Kim ki onlar?' Meğerse halkın, yurttaşın alınterinden ayırıp verdiği vergiler, ülkenin sorunlarının çözümünde kullanılması, yatırımlara aktarılması gereken vergilerle toplanan paralar ayakkabı kutularının içinde çıktı. Dolandırılan, hortumlanan, yolsuzluklarla çalınan paraların miktarı 247 milyar TL'dir. 2014 bütçesi 436,3 milyar TL'dir. Buharlaştırılan, çalınan, dolandırılan paranın miktarı, 2014 bütçe giderlerinin yarısından fazladır. Bu parayla neler yapılmaz ki? Bu parayla yaklaşık 2,5 milyon işsize, sekiz yıl süreyle asgari ücretten maaş verilir." şeklinde konuştu.

AK Parti iktidara geldiğinden bu yana Muğla'nın yerinde saydığını iddia eden CHP Milletvekili Demir, "2002 yılında AKP iktidara geldi. Muğla'nın 2002 yılında genel bütçeden ayrılan payı, 217 milyon TL. 2012 yılında yine Muğla'ya genel bütçeden ayrılan pay 204 milyon TL. Muğla'nın büyükşehir seçimlerine kadar ayrılan üç aylık bütçe oranı da 21 milyon TL. Muğla, bütçeyi oluşturan vergi kalemleri içerisinde büyük illere oranla nüfus azlığına rağmen en çok vergi veren iller arasında 22. sırada. Muğlalı vatandaşlarımız, 2012 rakamlarına göre kendilerine tahakkuk eden vergi borçlarının yüzde 83'ünü ödeyerek, vatandaşlık görevlerini eksiksiz yerine getirmektedir. Muğla, 12 milyon dolarlık ithalat yaparken 243 milyon dolarlık ihracat yaparak vergi geliri dışında da ülke ekonomisine katkıda bulunmuştur. Buna rağmen Muğla'ya yapılan kamu yatırım miktarı, 11 yılın sonunda 2013 yılında 205 milyon civarındadır." dedi. CİHAN

Yorumlar