CHP Milletvekili Çam, Urla villalarıyla ilgili soru önergesi verdi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla ilçesinde yapılan villalara dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Çam, Urla villalarıyla ilgili soru önergesi verdi

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Urla ilçesinde yapılan villalara dair Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Çam, 12 maddelik önergesinde Zeytineli köyündeki koyun kanuna aykırı biçimde özel tahsisli olarak imara açılıp villalar inşa edildiği, aynı zamanda bu alanda özel çıkar amacıyla usulsüz düzenlemeler yapıldığına dair iddiaların bilindiğini hatırlattı.

Koyda kaç adet villa yapıldığı ya da yapılmakta olduğu konularının aydınlığa kavuşmasını isteyen Milletvekili Çam, soru önergesinde şunları kaydetti: “Bu villalardan iki adedinin size ve birinci derece yakınlarınıza ait olduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise hangi yasal dayanakla bu villalar inşa edilmiştir? Doğru değilse sizin ve birinci derece yakınlarınızın, ortaya çıkan görüşmelerde villaların yapımı ve içeriğiyle ilgili havuz, banyo vb. talepleri ne anlama gelmektedir? Yaptığınız açıklamada, villaların 35 yıl önce yapıldığını ve yılda sadece üç dört gün ziyaret ettiğinizi belirttiniz ancak Google Earth görüntüleri, bu villaların geçtiğimiz yıl yapıldığını göstermektedir. Bu durumda villalar tam olarak ne zaman yapılmıştır?”

İzmir 1 No’lu Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu’nun,Zeytineli’ndeki bahse konu alanın sit derecesinin düşürülmesi için bir karar alıp almadığına da cevap isteyen Musa Çam, “Almışsa kararın gerekçesi nedir, sonuç ne olmuştur ve karar ne zaman uygulamaya konmuştur? Sizin şahsen bu konuda verilmiş bir talimatınız bulunmakta mıdır? Kararın alınmasında hazırladıkları raporla belirleyici olan bilirkişiler kimlerdir ve alınan karar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanmış mıdır? Kültür ve Turizm Bakanı'nın, İzmir Valisi'nin ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü'nün görevden alınma ve/veya görev değişikliklerinin gerekçesi nedir ve Urla’da yapılan villalarla bağlantısı var mıdır? Usulsüz yapıldığı iddia edilen bu villalar için yıkım kararı var mıdır, varsa uygulanacak mıdır? İzmir’in herhangi başka bir ilçesinde benzer bir tasarrufunuz söz konusu mudur? Şahsınıza veya birinci derece yakınlarınıza ait İzmir ili sınırları dahilinde başka gayrimenkuller bulunmakta mıdır? Benzer bir biçimde İzmir Kemalpaşa'da ortaya çıkan tarihî mirasın, yine aynı kişiler tarafından yerinden çıkarılıp taşınmak istendiği ve doğal ve tarihî öneme sahip bu sit alanının tahrip edilmek istendiği iddiaları doğru mudur? Her iki bölgede de Urla ve Kemalpaşa, bu iddiaların muhatabı olan işadamının aynı kişi olması bir tesadüf müdür? Bu işadamına ait Türkiye’nin herhangi başka bir bölgesinde benzer bir tasarruf söz konusu mudur?” dedi. CİHAN

Yorumlar