CHP Milletvekili Balbay: Başbakan'ın ağır üslubu kaybetme telaşıdır

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda kullandığı ağır ifadelerin kaybetme telaşından kaynaklandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Balbay: Başbakan'ın ağır üslubu kaybetme telaşıdır

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Başbakan Erdoğan'ın meydanlarda kullandığı ağır ifadelerin kaybetme telaşından kaynaklandığını söyledi. Balbay, Başbakan'ı "Siyaset dili Türkiye'de şu anda kalplerde ve beyinlerde fay hatlarına neden olmaktadır. Bu çok tehlikeli. Sayın Başbakan bu anlamda bindiği dalı kesmekte. O ağır ifadeleri kullandıktan sonra, 'Her eve gidin tek tek kapıyı çalın ve oy isteyin' diyor. Hem 'Her kapıya tek tek gidin' diyeceksiniz, hem de bu toplumu ikiye böleceksiniz." şeklinde eleştirdi.

Konferans için Balıkesir'e gelen CHP İzmir Milletvekili Balbay, merkez Karesi İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Balbay'a CHP İl Başkanı Muzaffer Kavuk, Karesi İlçe Başkanı Yaşar Evci ve Karesi Belediye başkan adayı Ender Biçki eşlik etti. Burada kısa bir açıklama yapan Balbay, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Balbay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün MHP lideri Devlet Bahçeli hakkında söylediği sözleri eleştirdi. Bu seçimlerde yerel yönetimlerin yeniden yapılacağını belirten Balbay, bu seçimden Balıkesir'in de payını alacağını söyledi. Üç seçimi bir arada gördüğünü ifade eden Balbay, "Yerel seçimlerden güçlü bir şekilde geldikten sonra ardından cumhurbaşkanlığı seçimlerinde söz sahibi olacağız ve genel seçimlerde de iktidar hedefliyoruz. Halka sorulmadan karar verilen belediyeleri düşürme ve zarar gören tüm yerleşim birimleri, CHP iktidarında kaybettikleri konumları yeniden daha güçlü bir şekilde yönetim haklarına kavuşacaklar." dedi.

Türkiye'nin önemli sorunlarından birinin siyaset dili olduğuna dikkat çeken Mustafa Balbay, "Siyaset dili Türkiye'de şu anda kalplerde ve beyinlerde fay hatlarına neden olmaktadır. Kalplerde ve beyinlerde yaşanacak olan deprem doğada yaşanacak depremden daha fazla etkilidir. Sayın Başbakan siyaset biliminde 'karşıtlık üretmek' diye tabir edilen bir yöntemi benimsemekte. Demokrasinin tümüyle rayına oturduğu, temel sorunların çözüldüğü ülkelerde karşıtlık üretilir. Karşıtlık söylemde olur ve o seçimlik karşıtlıklardır." diye konuştu.

"BAŞBAKAN KENDİ SÖYLEMİYLE ÇELİŞİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin temel sorunları üzerinden, ülkenin tarihi üzerinden ve gelecek üzerinden karşıtlık ürettiğine işaret eden Balbay, şöyle devam etti: "Bu çok tehlikeli. Sayın Başbakan bu anlamda bindiği dalı kesmekte. O ağır ifadeleri kullandıktan sonra, 'Her eve gidin tek tek kapıyı çalın ve oy isteyin' diyor. Hem 'Her kapıya tek tek gidin' diyeceksiniz, hem de bu toplumu ikiye böleceksiniz. 'Yüzde 50'si bende yüzde 50'si onlarda' diyeceksiniz. Başbakan kendi söylemiyle de çelişmekte."

Silivri gerçeğini anlatmak için yollara düştüğünü ve Balıkesir'in 26. şehir olduğunu aktaran CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Şu anda özgürlüğümün 75. günü, Balıkesir'de 161. konferansı vereceğim. Anadolu'yu karış karış dolaşıyorum, sokaklarda dolaşıyorum. Başbakan'ın söylemi onun işine yaramıyor, onun yararına değil. Aşağıda toplumu da geriyor. Bir ülkede böyle ağır bir söylemde bulunursa halkın arasında da bunun yansımaları olabilir. Bu anlamda siyaset dilinin çok önemli bir sorun olduğunu görüyorum. Bu biraz da kaybetme telaşıdır. Toplumu gererek kendi taraftarını bloke etmeye çalışıyor. Türkiye'de ne yazık ki, 'Önümüzdeki seçimler mi, önümüzdeki nesiller mi ikileminde siyasilerin çoğu 'Önümüzdeki seçimler' demiştir. Önümüzdeki nesilleri ıskalamıştır. Başbakan'ın bugün kullandığı dil önümüzdeki nesiller için de hiç de olumlu bir dil değildir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar