CHP Milletvekili Aldan: Erdoğan İsrail'le kayıkçı kavgası yapıyor

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'le kayıkçı kavgası yaptığını öne sürdü. Vatandaşı kandırmak için yapılan bir kavga olduğunu, buna da kimsenin kanmaması gerektiğini söyledi.Muğla'nın...

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Aldan: Erdoğan İsrail'le kayıkçı kavgası yapıyor

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'le kayıkçı kavgası yaptığını öne sürdü. Vatandaşı kandırmak için yapılan bir kavga olduğunu, buna da kimsenin kanmaması gerektiğini söyledi.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi'nde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek amacıyla biraraya gelen yedi siyasi partinin ortak basın toplantısına katılan Milletvekili Aldan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. IŞİD'e Türkiye’den slah gittiğini iddia eden Aldan, "Adana'daki malum TIR'lar vardı. İçinde gıda maddesi, bebek maması olan TIR'ı, MİT neden korusun? Bebek maması, domates, biber için MİT sevk edilir mi? O silahlar da IŞİD'de gitti." dedi. Birkaç ay önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'yla Irak'taki Kürt yönetimi arasında 50 yıllığına petrol nakil anlaşması imzalandığını belirterek, "Irak merkezî otoritenin izni olmadan, onayı olmadan. Sonra tankerler dolduruldu, dünyaya satacak yer bulamadı, çünkü Amerika karşı çıktı buna. Amerika şu anda Irak'ın bölünmesini istemiyor ama bir ülke istiyor, İsrail. O sırada IŞİD denen yaratık bir grup ortaya çıktı. İnsanların kafasını kesmeye başladı. Bu IŞİD örgütü bu kadar silahı, mühimmatı nereden buldu? Nasıl palazlandı? İki yıl önce Afganistan'dan 2 bin tane El-Kaide militanı Türkiye’ye getirildi. Bizim sınırlarımızdan silahlarıyla birlikte Suriye’ye sokuldular; IŞİD o. Adana'da malum TIR'lar var. İçinde gıda maddesi varmış, bebek maması varmış. Bebek mamasının içinde olduğu bir TIR’a, MİT neden eskortluk etsin? Bebek maması, domates, biber için MİT sevk edilir mi? O silahlar da IŞİD'e gitti. 'Biz orada Türkmenlere yardım yaptık.' diyorlar. Türkmenlere gereken yardım yapılmış olsaydı, Türkmenler bugün Peşmerge'ye sığınmak zorunda kalırlar mıydı? Hayır, doğrudan IŞİD'e yardım yapıldı." ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik'in, "Barzani'nin referandumla Irak'ta bir Kürt devletini kurma girişimine karşılık, böyle bir devleti tanıyabiliriz?" açıklanmasına atıfta bulunan Milletvekili Aldan, "Türkiye ve İsrail, bu noktada örtüşüyor. Ondan sonra bu olaylar başladı. İsrail ateşkes ilan ediyor, adice bir saldırı yapıyor, bebekleri katlediyor. Çoğu insan sakat kaldı. Onu şiddetle kınıyorum. Göstermelik de olsa ateşkes ilan eder etmez, ne hikmetse Hamas o ateşkesi bozuyor. Türkiye içinde malzeme çıkıyor. Bu ölümlerin arkasında sadece İsrail yok. Orada bir Kürt devleti yeşertilmek isteniyor. 2050 yılında, şu an İsrail’in bulunduğu alan, küresel ısınma nedeniyle yaşanamaz hale gelecek. Onun için yeni bir yurt aranıyor İsrail'e. 200 yıl önce göç etmiş Barzani ailesi var. Bizim anlayışla, kör siyaset, sığ siyaset anlayışıyla Irak'taki birkaç petrolden pay alırız anlayışla, iktidarımı biraz daha sürüklerim anlayışıyla bu büyük projeye destek veriyor." şeklinde konuştu.

Aldan, İsrail ile Başbakan Erdoğan arasında kavga kayıkçı kavgası yaşandığını da iddia ederek, "Vatandaşımızı kandırmak için yapılmış bir kavgadır bu. Oğlunun tankerleriyle akaryakıt taşınırken hiç sesi çıkmıyor. Uluslararası anlaşmalar çerçevesindeki anlaşmalar olduğu gibi devam ediyor ama meydanlarda bağırıyorlar. Halkımız buna kanmasın." dedi. CİHAN

Yorumlar