CHP Milletvekili Ağbaba'dan çifte standart tepkisi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın Bakara Suresi’yle ilgili sözleri için “Bakara suresine makara diyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP Milletvekili Ağbaba'dan çifte standart tepkisi

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın Bakara Suresi’yle ilgili sözleri için “Bakara suresine makara diyor. Bunu bir CHP’li yapmış olsa Tayyip Erdoğan, meydan meydan gezip ‘bu CHP’liler ‘Kur’an-ı Kerim’le dalga geçiyor’ derdi. Geçmişte Önder Sav’ı, Binnaz Toprak’ı diline dolamıştı” dedi.

Veli Ağbaba, yaptığı açıklamada, AK Parti Milletvekili ve eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın Bakara Suresi ile ilgili yakışıksız ifadelerine tepki gösterdi. Bağış’ın sure için ‘makara’ ifadesini kullandığını anımsatan Ağbaba, şöyle devam etti: “Egemen Bağış ile bir gazeteci arasındaki konuşmalar yayınlandı. Bağış ‘her Cuma arama motorundan bir ayet bulup sallıyorum’ diyor. Kutsal kitabımız ile ilgili yakışıksız cümleler kullanıyor. Bakara suresi için ‘makara’ kelimesi dediği ortaya çıkıyor. Bunu bir CHP’li yapmış olsa Tayyip Erdoğan, meydanlarda ‘bu CHP’liler ‘Kur’an-ı Kerim’le dalga geçiyor’ derdi.

Geçmişte Önder Sav ile Binnaz Toprak’ı diline dolamıştı. Şimdi kendi bakanıyla ilgili de konuşmuyor. Malatya’daki dernekler, sendikalar Danimarka’da ki karikatür için eylem yapıyorlardı. Biz de o çirkin olayı kınadık. Peki şimdi neden susuyorlar. Buradan sesleniyorum; Ey Malatya’da ki dernekler; Egemen Bağış’ın Kur’an’la dalga geçmesine niye sesini çıkarmıyorsunuz, niye tepki göstermiyorsunuz? AKP’lilere hırsızlık yapmak, ayrımcılık yapmak serbest. Şimdi de Kur’an–ı Kerim'le dalga geçmek mi serbest?”

Büyük rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasıyla ortaya çıkan bilgileri kimsenin yalanlamadığını vurgulayan Ağbaba, “Ayakkabı kutularında para olmadığını, para kasalarının olmadığını söyleyemediler. Sadece ‘darbe var, paralel yapı var’ diyorlar. Ama hırsızlığa kimse ses çıkarmıyor” dedi.


CİHAN

Yorumlar