CHP, MHP ve HDP'den saldırı açıklaması

Taksim'deki patlamadan sonra CHP, MHP ve HDP'den birer açıklama geldi. HDP saldırıyı lanetlerken; MHP teröre karşı birlik olmaya çağırdı. CHP ise 'teröre alışmayacağız' dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP, MHP ve HDP'den saldırı açıklaması

Son Haberler Logo

İstanbul'un Beyoğlu ilçesine İstiklal Caddesi'nde bugün saat 11 civarında meydana gelen bombalı saldırı bütün muhalefet partilerinden sert tepki aldı. Saldırıyla ilgili ilk açıklama HDP'den geldi. HDP, saldırıyı kınadığını, lanetlediğini duyurdu. İkinci açıklama ise CHP'den geldi. CHP MYK'dan sonra yapılan açıklamada, 'teröre alışmayacağız' denildi. Son açıklama ise MHP'den geldi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk halkının teröre boyun eğmeyeceğini, terörün yenileceğini söyledi. İşte siyasi partilerin Taksim saldırısıyla ilgili açıklamaları: 

CHP: TERÖRE ALIŞMAYACAĞIZ

İstanbul Beyoğlu'ndaki patlama sonrası CHP MYK acil toplanarak gelişmeleri değerlendirdi. Toplantı sonrası bir açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Türkiye teröre alışmayacak, terörün normalleşmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Hükümete çağrıda bulunan Böke şöyle konuştu: "Çok açık bir talebimiz var, acil önlem alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanmalıdır. Her gün kaybettiğimiz canları korumakla yükümlü bir hükümet var. Bütün siyasi sorumluları bu olay karşısında siyasi sorumluluklarını değerlendirmeye kuvvetle davet ediyoruz. Türkiye teröre alışmayacak, kanıksamayacak. Terörün normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Bugün MYK'mız konuyla ilgili acil değerlendirme toplantısı yaptı, yapmaya devam edeceğiz. Milletimizin başı sağolsun, bu olay son olsun."

MHP: HER NE OLURSA OLSUN...

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen canlı bombalı saldırıya bir tepki de MHP'den geldi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli imzasıyla yapılan açıklamada, "Küresel ve bölgesel efendileri hesabına kiralık tetikçilik yapan canilerin bir yanda Doğu ve Güneydoğu'da kan dökmesi, diğer yanda belirli aralıklarla Ankara ve İstanbul'un kalbini hedeflemesi, Türkiye'nin Suriyelileşmesi ve Lübnanlaşması amacına dönük hunhar bir stratejinin ara duraklarıdır. Türk devleti elinde silah taşıyan, beline bomba saran Türkiye düşmanlarının hakkından gelecek güç ve yeterliliğe sahiptir." denildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Her ne olursa olsun, kim neyi dayatırsa dayatsın Türk milleti topyekün ayağa kalkarak terörü yenecek, terörizmin üstesinden gelecek kudret ve kuvvete sahiptir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır."

HDP: LANETLİYORUZ

HDP yapılan açıklamada, Beyoğlu'nda gerçekleştirilen terör saldırısı lanetlendi. HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Saldırının, Ankara saldırısında olduğu gibi doğrudan sivilleri hedef alan bir terör eylemi olduğu belirtilen açıklamada, "İstanbul İstiklal Caddesi’nde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı lanetliyoruz. Sivil yurttaşlarımızın bulunduğu bir yerde, her gün ve saatte insanların işine gittiği, alışveriş yaptığı bir mahalde yapılan bu saldırı, kim tarafından yapılmış olursa olsun asla kabul edilemez, mazur gösterilemez" denildi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileğinde bulunulan açıklamada, Türkiye'nin kutuplaşma, bölünme, ayrışma ve nefret söylemi yükselişi ile karşı karşıya kaldığı ifade edildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Demokratik siyaset alanının gitgide daraltıldığı ve bir olağanüstü hal durumuna ilerlenen bu ortamdan hızla çıkılmalı ve her türlü siyasal toplumsal sorunumuzun çözümü için Meclis’te bulunan partiler demokratik adımlar atmalıdır. Sağduyulu bir müzakere ortamının yaratılması acil ihtiyaçtır. Tüm demokrasi ve barış güçleri, demokrat ve vicdan sahibi her yurttaşımız, sivil toplum örgütleri, bu yönde gelişmelerin yaşanabilmesi için girişimde bulunmalıdır. Geçen her gün tahribat artmaktadır. Saldırıyı bir kez daha en sert şekilde kınıyor, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz."

ANKARA SALDIRISINI DA İLK HDP KINAMIŞTI

HDP, Ankara'da meydana gelen saldırıyı da kınayan ilk parti olmuştu. HDP'den saldırıdan hemen sonra yapılan açıklamada, 'saldırıyı kınıyoruz' denilmişti. 

 

Yorumlar