CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bu millet Adnan Menderes'e hırsız demedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başçalan, gittiği her yerde Adnan Menderes'i ağzına alıyor.

Google Haberlere Abone ol
CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bu millet Adnan Menderes'e hırsız demedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başçalan, gittiği her yerde Adnan Menderes'i ağzına alıyor. Sen Menderes’i ve çocuklarını ağzına alamazsın. Adnan Menderis'in çocuklarının evinden milyar dolarlar çıkmadı. Adnan Menderes'in bakanlarının çocuklarının evlerinden para kasaları çıkmadı. Bu halk, ne Adnan Menderes'e ne de çocuklarına hırsız demedi." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlığı tarafından Muğla eski otogar meydanında düzenlenen mitingde halka hitap etti. Türkiye'de herkesin işinin ve aşının olması için başbakan olacağını söyleyerek, "Bizim için Sivas'ı geçemez diyorlardı. Türkiye'nin 81 iline gidiyorum. Çin'e gidiyorum, Irak'a gidiyorum ama o artık Türkiye'nin her iline gidemez. 'Hırsız Tayyip' diye slogan atıyorsunuz ya. Aman dikkat edin, onun da patentini alır. 'Patenti bende' diye sonra gelip sizden para ister. Başçalan Muğla'ya gelmiş, 'Muğla'nın altyapısı, kanalizasyonu yok.' demiş. Tabii ki yalan söylüyor. Altyapının ve kanalizasyonun açılışını ben yaptım ama kabahat, bizim Belediye Başkanımız Osman Gürün'de. Tayyip Erdoğan'a birazcık yeşil dolarların ucunu gösterseydi bunları söylemezdi." dedi.

Türkiye'de demokrasinin ayaklarının altından kaymaya başladığını ileri süren Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi, ayaklarımızın altından yavaş yavaş kayıp yok olmaya başladı. Bu halkın ne yapıp yapmayacağına başçalan karar veriyor. Kadının kaç çocuk doğuracağından, hangi gazetecinin neyi yazacağından Bilal oğlana kaç para verileceğine kadar hep o karar veriyor. Yeni bir Hitlerimiz oldu. 30 Mart'ta bu Hitler'i ve diktatörü sandığa, demokrasi içinde hep birlikte gömeceğiz." diye konuştu. CHP iktidarında Yatağan'da bulunan termik santrallerin özelleştirilmeyeceğini vaadederek, "Hiç kimse işinden aşından olmayacak. CHP iktidarında termik santraller asla özelleştirilmeyecek. Size söz veriyorum. Bakın şimdi bu başçalanın yalanları tek tek ortaya çıkıyor. 'Camide içki içtiler.' dedi. Caminin imamı çıkıp, 'Hayır, camide içki içilmedi.' dedi. 'Ben din adamıyım, yalan söylemem.' dedi. İmamı hemen sürdüler. 'Yüzlerce kişi başı kapalı bir hanıma saldırdı.' dedi, onun da yalan olduğu ortaya çıktı. Başı kapalı bir hanım yazarın işinden kovulması için sağa sola telefon açtı. İster başı açık olsun ister başı kapalı, tüm kadınlarımızın başımın üstünde yeri var. Muğla'dan başı kapalı olan tüm hanımlara sesleniyorum, sizin üzerinizden siyaset yapan diktatörün, başı kapalı bir yazara dahi tahammülü yok. Gelin hep birlikte 30 Mart seçimlerinde bunun hesabını soralım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, eskinden Batı Çalışma Grubu'nun olduğunu hatırlatarak, bu dönemde ise "batı çalma grubu" ortaya çıktığını öne sürdü: "30 Mart'ta ya helâle ya da harama ortak olmamak istemiyorsak, hepinizi helâl olanan davet ediyorum. Ülkemizde çiftçiler, en pahalı mazotu kullanmakta. Bizim iktidarımızda çiftçi, mazotu 1,5 liradan alacak. Bize soruyorlar, 'Bunun parasını nereden bulacaksınız?' diye. Bunların çaldığı 247 milyarı onlardan alacağım. Paranın tamamını bu halka harcayacağım. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlarımıza sesleniyorum, başçalan için söylediklerimi sakın üstünüze alınmayın." CİHAN

Yorumlar