CHP lideri: Erdoğan, Libya’dan aldığı 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında kendisi hakkında yayınladığı video hakkında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Diyor ki, ‘Gafil Kılıçdaroğlu, şerefli ol, omurgalı...

Google Haberlere Abone ol
CHP lideri: Erdoğan, Libya’dan aldığı 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdi?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında kendisi hakkında yayınladığı video hakkında açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Diyor ki, ‘Gafil Kılıçdaroğlu, şerefli ol, omurgalı ol. Ecdadından dik durmayı öğren.’ Ben şerefli olmayı babamdan öğrendim. Çünkü haram lokma yemedim. Omurgalı olmayı ailemden, çevremden, ailemden ve öğretmenlerimden öğrendim. Ecdadımdan dik durmayı öğrendim. Ben hiçbir zaman bizim askerimizin başına çuval geçirirken çark etmedim." dedi. CHP lideri, Erdoğan’ı kendi istediği bir televizyonda programa davet ederek şu soruyu yönetti: "Ben sadece bir soru soracağım. Sen gittin Libya’ya. Orada insan hakları ödülü aldın. Sana 250 bin dolar para verdiler. Ben bunu hayır kurumlarına vereceğim dedin. Önceden söylüyorum ki hazırlık yap. Adam gibi soru soruyoruz, adam gibi cevap istiyoruz. Sen 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdin?"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’te yaptığı grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin bölgede ağırlığı kalmadığını ifade eden Kılıçadaroğlu, "Mısır Dışişleri Bakanı’nın yaptığı açıklama var. ‘Ateşkesi sağlayacağız. Türkiye ve Katar engel oluyor.’ diyor. Katar ile beraber hangi haltları işliyorsunuz siz. Mahmut Abbas da bunu söylüyor. Fikri sorulmayan bir ülke Türkiye. Dikkate alınmayan ve uğranılmayan bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye’yi arzu ediyorsanız AK Parti’ye oy verin. Ama Türkiye yalnızlaşmamalı diyorsanız bu hükûmetten kurtulması gerekir. Bunun günlük siyasetle ilgisi yok. Dış politikada geldiğimiz nokta çok kötü. Eskiden dikkate alınırdık. Ortadoğu’ya gelen Türkiye’ye uğrardı. Şimdi kimsenin uğradığı yok." şeklinde konuştu.

'O SİLAHLAR TÜRMENLERE DEĞİL EL KAİDE VE IŞİD'E GİDİYORDU'

Hükümetin gönderdiği TIR’lar nedeniyle Müslüman kanı aktığına değinen CHP lideri, "Müslümanları öldüren, eline silah veren ve bundan utanmayan da sensin. Silah gönderiyor. Adana MİT Bölge Başkanı’nın haberi yok. TIR'lara yükleyip götürüyorsun. Ramazan ayındayız. İslam dünyasında neden kan akıyor? Neden insanlar birbirini gırtlaklıyorlar. Bu dış politikayla gidersen bu tablo kaçınılmaz. Yarın bu fatura millete kesilir. Bundan hepimizin ders çıkarması gerekiyor. Yarın sandığa gideceğiz. Ya felakete ortak olacağız ya da ülkenin refahı için çalışacağız. Ya da Ortadoğu bataklığına batacağız. O silahlar Türkmenlere gidiyordu. Hayır. Türkmenlere gitmiyordu. El Kaide ve IŞİD militanlarına gidiyordu. Neden gizlilik kararı koydular vatandaş öğrenmesin diye." ifadelerini kullandı.

'BEN ŞEREFLİ OLMAYI BABAMDAN ÖĞRENDİM'

Başbakan Erdoğan’ın kendisi hakkında grup toplantısında gösterdiği film ile ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, ilk duyduğunda şaşırdığını ifade etti. "Kılıçdaroğlu’yla ilgilli bir film göstereceğiz dedi. Oğlumla parayı sıfırla diye bir konuşma yapmadık. Ablasını göndermedik. Rüşvet yemedik." Diyen Kılıçdaroğlu, Başbakan’ın kendisine yönelttiği eleştirilere cevap verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "Savaş Ay bir dönem program yapmış. Beni takip ediyor. Ben onun nasıl malı götürdüğünü gösteriyorum ya. O da ona benzer bir şey yapmaya çalışıyor. Diyor ki, ‘Gafil Kılıçdaroğlu, şerefli ol, omurgalı ol. Ecdadından dik durmayı öğren.’ diyor. Ben şerefli olmayı babamdan öğrendim. Çünkü haram lokma yemedim. Omurgalı olmayı ailemden, çevremden, ailemden ve öğretmenlerimden öğrendim. Ecdadımdan dik durmayı öğrendim. Ben hiçbir zaman bizim askerimizin başına çuval geçirirken çark etmedim. Ben bunları biliyorum da bu nitelikler sende var mı? Arkadaş şereften mi bahsediyorsun. Omurgan yok ki omurgalı olasın. Bugün söylediğini yarın yalanlıyor, ailesini bile kişisel kariyeri için kullanıyorsun. ‘Kılıçdaroğlu'nu Rahşan affı kurtardı’ diyorlar. Benimle ilgili bir şey bulacaklar ya Maliye’ye, Bağkur’a, Hesap Uzmanlığına, SSK’ya bakıyorlar bir şey yok. 2008’de teftiş kuruluna bir yazı gönderiyorlar. 1990’lı yıllardaki inşaat ihaleleri inceleme talimatı verildi benim görevde bulunduğum sürece. İki yıl sonra tek sayfalık raporda bir şey bulamadığına dair yazı gönderiyorlar."

'İSTEDİĞİN PROGRAMA ÇIKARIM'

Başbakan’ı kendi istediği bir televizyon programına çıkmaya davet eden Kılıçdaroğlu, şunları ekledi: "Bütün uğraşmasına rağmen bir şey bulamazsın. Bana haram yememeyi, yalan söylememeyi öğrettiler. Başbakansın, devletin bütün imkanları emrinde. Erkeksen senin haram medyasında, senin istediğin gazetecilerle sadece SSK’yı görüşmek üzere oturalım. İstediğin soruyu sor. Arzı ediyorsan yanına Melih Gökçek’i de alabilirsin. Ben sadece bir soru soracağım. Sen gittin Libya’ya. Orada insan hakları ödülü aldın. Sana 250 bin dolar verdiler. Ben bunu hayır kurumlarına vereceğim dedin. Sen 250 bin doları hangi hayır kurumuna verdin? Çıkabilir mi televizyonlara? Mümkün değil. Eğer erkeksen karşıma çıkarsın. Kıvırmak yok. Arkadan konuşmak yok. İstersen sen davet et ben geleyim. İsrail mi? Suriye mi? Yolsuzluk konusunda hangi konuda istersen gelirim. Bizim yolsuzlukla, yalanla işimiz yok. Biz sadece siyasetin ahlaklı olmasını istiyoruz." CİHAN

Yorumlar