CHP'li vekiller ifadeye gidecek

Dokunulmazlıkları kaldırılan CHP milletvekilleri, savcıların davet etmeleri halinde ifadeye gitme kararı aldı

Google Haberlere Abone ol
CHP'li vekiller ifadeye gidecek
Dokunulmazlıkların kaldırılmasının ardından CHP’de, hakkında fezleke olan milletvekillerinin savcılıklarda ve mahkemelerde yapacakları ortak savunma için strateji belirlendi.

Buna göre, çoğunlukla “Cumhurbaşkanına hareket” suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan milletvekilleri savunmalarında, “Erdoğan’ın anayasaya bağlı kalmadığı, tarafsızlığını yitirdiğin ve anayasal suç işlediği” görüşünü belirtecek. CHP davalara savunmaya değil yargılamaya gidecek.
 
Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, CHP’de dokunulmazlıkları kaldırılan milletvekilleri bayram öncesinde bir araya gelerek izlenecek stratejiyi belirledi. Toplantıya Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu sorumluları Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin yanı sıra TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, Ali Şeker, Mahmut Tanal, Şenal Sarıhan, Enis Berberoğlu, Musa Çam, Mustafa Akaydın, Elif Doğan Türkmen, Fikri Sağlar’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda milletvekili katıldı. Toplantıda milletvekilleri, dava açılması durumunda yapılacak savunmalarda ortak bir yol haritası belirledi.
 
Alınan karara göre CHP’liler, savcılardan kendilerine yapılan davetlere gidecek. Dava açılması halinde her milletvekili kendisi hakkında hazırlanan fezlekede iddia edilen suç kapsamında savunma yapacak. Milletvekillerine sonuna kadar hukuki yardım sağlanacak. Genelde “Cumhurbaşkanına hareket” suçlamasıyla hakkında fezleke hazırlanan milletvekilleri savunmalarında, “Erdoğan’ın anayasaya bağlı kalmadığı, tarafsızlığını yitirdiğini ve anayasal suç işlediği” görüşünü belirtecek.

EREN ERDEM YURT DIŞINA ÇIKTI

Hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve dokunulmazlığı kaldırılan CHP'li milletvekillerinden Eren Erdem ise üç gün önce Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına çıkış yaptı. Erdem'in dönüp dönmeyeceği ise henüz bilinmiyor. 


 

Yorumlar