CHP'li İnce: Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunacağız

CHP'li Muharrem İnce ve bir grup milletvekili Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurunda bulunacaklarını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
CHP'li İnce: Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunacağız
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce öncülüğündeki CHP’liler, laikliğin anayasadan çıkarılmasını öneren Meclis Başkanı İsmail Kahraman hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Meclis’te CHP milletvekilleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen İnce şunları söyledi: “İsmail Kahraman, İstanbul’daki toplantıda özgürlüğe, kadın-erkek eşitliğine, barışa, kuruluş ilkelerimize, çağdaşlaşmaya, aklın özgürleşmesine ve din ve vicdan özgürlüğüne meydan okumuştur. Bu geleceğimiz için, çocuklarımız için büyük bir tehlikedir. Ama daha büyük bir tehlike vardır. 25 Nisan’dan bu yana önlerindeCumhuriyet yazan, Cumhuriyeti korumakla görevli Cumhuriyet savcılarının sesini çıkarmamış olmalarıdır.

HER TÜRLÜ TEPKİ MEŞRU

Anayasal düzeni değiştirmek isteyenlere, onlara karşı yargı harekete geçmiyorsa, buna karşı yapılacak her türlü tepki meşrudur. Ortada laik Cumhuriyet’e meydan okuma vardır. Bu meydan okumaya göz yuman bir yargı vardır. Görevlerini yapmayan savcılarla karşı karşıyayız. Savcıları göreve davet ediyoruz. Laikliği yıkmak isteyenlere niye fezleke düzenlemiyorsunuz? 90 yıllık Cumhuriyet’e reklam arası diyenlerden niye korkuyorsunuz? Atatürk’e, İsmet İnönü’ye ‘iki ayyaş’ diyenlere, ‘Anayasa Mahkemesikararlarına saygı duymuyorum’ diyenlere neden fezleke düzenlemiyorsunuz? Adım at, tepkiye bak daha sonra uygun zamanı kolla ve yerine getir taktiği izleniyor. İsmail Kahraman’ın sözlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın yalanlamasına bakmayın siz. Erken öttü diye kızmıştır ona.” 

Yorumlar