CHP, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sahip çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: "Sayın Genel Başkan'ın sözleriyle ilgili yapılması gereken şey, soruşturma açmak değil bu tarihi uyarıya kulak vermektir" dedi

Google Haberlere Abone ol
CHP, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine sahip çıktı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatılmasına ilişkin, "Sayın Genel Başkan'ın sözleriyle ilgili yapılması gereken şey, soruşturma açmak değil bu tarihi uyarıya kulak vermektir." dedi.

Tezcan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma başlatmasını eleştirdi.

Türkiye'nin; siyasetin baskı, zorbalık, yıldırma ve korkutmayla işlemez hale getirilmeye çalışıldığı evreye geçmekte olduğunu öne süren Tezcan, "Ne yazık ki uzun süredir Cumhuriyetin savcıları değil, patronlu rejimin köleleriyle karşı karşıyayız. Uzun süredir Cumhuriyet savcıları, Cumhuriyet savcıları gibi çalışmak yerine sarayın fedaisi gibi çalışmayı ikbal ve istikbal meselesi olarak görmeye başladılar. Genel Başkanımızın tarihi öneme sahip uyarısıyla ilgili başlatılan soruşturma da bu sürecin parçasıdır." diye konuştu.

Tarihi öneme sahip kişiliklerin tarihi öneme sahip uyarılarda bulunduğunu dile getiren Tezcan, Kılıçdaroğlu'nun "başkancı rejimi getirmede ısrarlı olursanız Türkiye'yi çatışmaya sürüklersiniz" anlamındaki uyarısının da tarihi önemde olduğunu ifade etti.

Tezcan, Türkiye'nin tek adam rejimine doğru hızla sürüklendiğini öne sürerek, "Görülüyor ki başta saray heyeti olmak üzere onun etrafında toplanan heyet, Türkiye'yi gözünü karartmış şekilde bu felakete sürükleme kararlılığındadır. Hırsları aklının önüne geçen kadro Türkiye'yi çatışma ortamına sürüklemektedir. Türkiye'yi ısrarla başkancı rejime sürükleme sevdası, ancak ciddi biçimde kan dökülecek bir kargaşayı davet eder." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun siyaset üslubunun herkes tarafından bilindiğine dikkati çeken Tezcan, şöyle devam etti:
"Sayın Genel Başkan'ın hiçbir zaman çatışmayı davet eden bir üslubu olmamıştır ve yoktur. Dünkü sözleri açık bir uyarıdır. Kim söyleyecek bunu? Anamuhalefet partisi lideri uyarmayacaksa kim söyleyecek? Herkesin 'evet efendimci' olmaya zorlandığı düzende biz 'evet efendimci' olmayacağız. Tehlikeleri söyleme konusunda ürkek ve korkak davranmayacağız.

Hedefe ulaşma konusunda kan dökme geleneği CHP'de yoktur. 'Kanlı mı kansız mı olacak' sözünü Türk siyasi literatürüne yerleştiren bugünkü Cumhurbaşkanının siyasi geleneğidir. Herkes bu tarihi uyarıya kulak vermek zorundadır. Soruşturma açma konusunda bu kadar mahir olan Cumhuriyet savcıları, teröre yardım ve yataklık söz konusu olduğunda, 8 Mart 2016'da başta Recep Tayyip Erdoğan ve Ahmet Davutoğlu olmak üzere bakanlar hakkında yaptığımız suç duyurusuyla ilgili henüz hiçbir işlem yapmamışlardır. Onların kendi bilecekleri iştir. Biz Türkiye demokrasisini felç etmek isteyen yapıya karşı mücadeleye devam edeceğiz. Sayın Genel Başkanın sözleriyle ilgili yapılması gereken şey soruşturma açmak değil, bu tarihi uyarıya kulak vermektir."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün TOBB'un 72. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Bir kişi konuşacak, Türkiye susacak. Bir kişi konuşacak, hakim ona göre karar verecek. Bir kişi konuşacak, ona göre milletvekili listeleri hazırlanacak. Bir kişi konuşacak, istediği adam hapse girecek. Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz." ifadesini kullanmıştı.

Yorumlar