CHP İzmir İl Başkanı Engin: Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik ağır hakaret ve iftiralarını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İzmir İl Başkanı Engin: Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet üyelerinin, Hizmet Hareketi ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik ağır hakaret ve iftiralarını eleştirdi. Hizmet Hareketi'nin 140 ülkede açtığı okullarla Türkçeyi, Türk kültürünü dünyaya tanıttığını, TUSKON'a mensup işadamlarının da 30 milyar dolarlık ihracat yaptığını ifade eden Engin, "Ne varsa Hizmet Hareketi'ne atmaya çalışıyorlar, bu doğru değil. Hizmet Hareketi'ni de kutluyorum. Hükümetin baskısına rağmen 30 milyar dolar ihracat yapan kuruluşları var, hükümetten korkmuyorlar, cesurca davranıyorlar, TUSKON'a sahip çıkıyorlar. Bu iyi bir şey. Buna direnmenin bir yolu var, o da arkasında pislik olmayacak, yoksa direnemezsin. Demek ki öyle bir pislik yok ve bu insanlar temiz. Bu cesur insanları hakikaten kutluyorum. Aklı olan, vicdanı olan bu hizmetleri takdir eder." dedi.

Bir işadamı ve CHP İl Başkanı olarak, 140 ülkede okul açılmasını eskiden beri ayakta alkışladıklarını söyleyen Ali Engin, "Hizmet Hareketi okullarla, medya şirketleriyle, TUSKON'la ülkemize döviz kazandırıyor, 30 milyar dolar ihracat yapıyor. Bu ne demektir? İnsanlarımız iş buluyor, ülkemiz döviz kazanıyor, Türkiye'nin yurtdışında tanıtımı yapılıyor. En son düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na katıldım ve göğsüm kabardı. O ülkelerdeki çocuklar Türkçe öğreniyor. İleride Türkçe, dünya dili olacak. Bu okullardan mezun olan çocuklar birçok ülkede başbakan oldu, genelkurmay başkanı oldu, gazeteci oldu, işadamı oldu vs. Bunlar önemli işler. O insanlar Türkiye'ye yakınlık duyar, işbirliği yapar. Bu güzel bir şey. Akıl mizan sahibi olan adam bunu takdir eder. Bir yurttaş olarak, böylesi bir hareketi 'Haşhaşi' gibi göstermeyi vicdanla da bağdaşır bulmuyorum." şeklinde konuştu.

Cemaat mensubu insanların Türkiye'ye hizmet ettiğini söyleyen CHP İl Başkanı Engin, "Eğer hukuksuzluk varsa sadece Hizmet Hareketi'nden değil, her kimse cezalandırılsın. Başbakan, Hizmet Hareketi'ne yönelik uzun süredir bu saldırıyı yapıyor. Hizmet Hareketi'nin ne suçu varsa yargıya intikal eden bir şey çıkaramadı. Ne var? Bir yolsuzluk, ülkeye, rejime karşı bir düşmanlık, bir anarşi, bir terör, yok böyle bir şey. Belge de yok, varsa bekliyoruz kendisinden. MİT kendisinde, yargı kendisinde, Hizmet Hareketi'nin, hangimizin ne eksiği varsa yargıya intikal ettirsin. O da yok, yani kendisi istemesine rağmen yapamıyor." dedi.

'CEMAATE YÖNELİK SUÇ UYDURMA, DELİL ÜRETME YAPABİLİRLER'

Hükümetin bu dönemde bazı Cemaat mensuplarına yönelik suç uydurma, delil üretme yoluna gidebileceğini ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Ali Engin, "Bu dönemde bazı insanlara yönelik suç uydurarak, deliller üreterek suçlama yapabilirler. Bu ülkede Tayyip Erdoğan olduğu sürece hiç kimsenin can, mal, fikir güvenliği, siyaset yapma güvenliği kalmamıştır. Hiç kimsenin, hiçbirimizin bunlarla ilgili güvenliği kalmamıştır. İnsan gece ne olacağını bilemiyor. Başbakan, ülkeyi kurtarma derdini bırakıp kendini kurtarma derdine düşmüştür. Ülke insanı çalışkan, üretken. Ülkenin bu kaynağında böyle 140 ülkeye okul açan, 30 milyar dolar ihracat yapan bu insanların heyecanını azaltan, engelleyen bir motivasyon düşüklüğü de umarım olmaz." diye konuştu.

'HANİ DERSHANEYE İHTİYAÇ YOKTU?'

Başbakan Erdoğan'ın, seçim meydanlarında vatandaşlara hitaben, "Çocuklarınızı bunların dershanelerine göndermeyin." şeklindeki konuşmasını da eleştiren Engin, "Başbakan, 'Cemaat'in dershanesine göndermeyin, biz kurs vereceğiz.' dedi. Hani kursa, dershaneye ihtiyaç yoktu? Hani eğitim sistemi düzelmişti? Bu yalanlara artık insanlar inanmıyor. 'Türkiye üç misli büyüdü.' diyordu. Bakıyoruz herkes perişan, herkes işsiz. Tarlalar ekilemiyor, fabrikalar kapalı, her şeyi yurtdışından alıyoruz. Bu yalanlar ortaya çıktıkça hayali düşmanlar çıkarıyorlar." dedi. 30 Mart yerel seçimlerinin büyük önem taşıdığına dikkat çeken CHP İl Başkanı Engin, "Önemli bir seçim. Başbakan, yüzde 50 de alsa artık orada oturamaz." şeklinde konuştu.

'İZMİRLİ, BİNALİ YILDIRIM'A 5 MİLYAR LİRAYI TESLİM ETMEZ'

AK Parti Milletvekili ve İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım'ın, gittiği yerlere gazetecileri çağırmadığını belirten Engin, "Vatandaş da gittiği yeri bilmek ister, belki onu dinlemek ister ama gazetecileri çağırmıyorlar. Kapalı devre çalışıyorlar. Açıkhava toplantısı yapmıyor. Bacanağıyla ilgili soru işaretleri devam ediyor. Havuz medyası olayı zaten kabul edildi. İzmirli bunu kabul etmez." dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık bütçesinin 5 milyar lira olduğunu ifade eden Engin, "İzmirliler böyle bir adama, Binali Yıldırım'a bu bütçeyi teslim etmez. Böyle bir adama bütçe teslim edilmez. Bütçe, vatandaşın vicdanıdır. Yoksul insanlardan aldığı vergilerdir. O para, bakın su parasından aldığın katı atıklardır, emeklinin evinden aldığın vergidir, Ankara'da çocuk mamasından, benzinden aldığın vergidir. Oradan gelen paradır. Ben İzmirliler bu 5 milyar lirayı Binali Yıldırım'a teslim etmeyecek diye düşünüyorum." dedi.

'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ OLMAKTAN ÇIKTI'

Türkiye'nin artık bir hukuk devleti olmaktan çıktığını savunan Ali Engin, krizi milletin aşacağını söyledi. Erdoğan'ın artık ülkeye verecek hiçbir şeyi kalmadığını öne sürerek, "Başbakan'ın ruh hali, gerek partisinin vizyonu, demokrasi anlayışı ülkeyi yönetecek durumda değil. Hepimiz darbelere, yönlendirmelere karşıyız. Bu işi sandıkta çözeceksek, milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Bu millet, geçmişte birçok krizi sandık yoluyla çözmüştür. Ben yine çözeceğine inanıyorum. Ya Tayyip Erdoğan'a güçlü bir destek verecekler, Erdoğan bugünkünden daha acımasız şekilde basının, yargının, rakiplerinin, muhaliflerinin, toplumun üzerine gelecek, yandaşlarını zengin etmeye çalışacak, ailece milyar dolarları götürmeye devam edecekler ya da Türkiye'nin önüne yavaş yavaş bir uzlaşma, yeniden hukuk devletine dönme, yeniden girişimcinin önünü açma, yeniden devletin her inanca, her şeye eşit yaklaştığı bir düzenin kurulmasının temelleri atılacak." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar