CHP, internette yayınlanan fezlekeleri TBMM’ye taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, internette yayınlanan fezlekeleri Meclis gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
CHP, internette yayınlanan fezlekeleri TBMM’ye taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, internette yayınlanan fezlekeleri Meclis gündemine taşıdı.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Umut Oran, şu soruları yöneltti:

İnternetten yayınlanan fezleke ile 2012/120653 hazırlık numaralı soruşturma kapsamında hazırlanan fezleke özdeş midir?
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler Rıza Sarraf'ın ağabeyinin Türk vatandaşlığına kabulü karşılığında rüşvet mi talep etmiştir?
Rıza Sarraf ile bakanlar arasında geçen bu para trafiğinden ve ortak işlerden Başbakan ve Başbakan yardımcılarının haberi ve onayı bulunmakta mıdır?
Anılan şahıslar bu eylemleri Başbakan’ın emir ve talimatları doğrultusunda mı yapmışlardır?
Rıza Sarraf ile Bakanlar arasında geçen bu para trafiğinden ve ortak işlerinden Başbakan ve Başbakan yardımcılarının haberi ve onayı bulunmakta mıdır?
Eski bakanlarla Rıza Sarraf arasında geçen bu usulsüz ilişkileri gösteren ve 17 Aralık’tan 8 ay önce 18 Nisan 2013 tarihinde hazırlanarak sunulan MİT raporu sadece Başbakan’a mı sunulmuştur? Raporda yer alan rüşvet iddialarına ek olarak “R. Sarraf’ın Bakanlar Zafer Çağlayan ve Muammer Güler ile mevcut ilişkisinin ortaya çıkması halinde, söz konusu hususların hükümet aleyhinde kullanılabileceği değerlendirilmiştir” ifadesine rağmen ilgili Bakanlar hakkında hiçbir işlem yapılmaması Bakanlar Kurulu’nda karara mı alınmıştır yoksa yalnızca Başbakan’ın bir tasarrufu mudur? CİHAN

Yorumlar