CHP il başkanından, müftü AK Parti ilçe başkanına sandık saydırdı iddiası

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde yerel seçimleri kazanmalarına rağmen, ilçe seçim kurulu koridorunda kaybettiklerini iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP il başkanından, müftü AK Parti ilçe başkanına sandık saydırdı iddiası

CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde yerel seçimleri kazanmalarına rağmen, ilçe seçim kurulu koridorunda kaybettiklerini iddia etti. İl başkanı Sayın, bir sandığın adliye koridorunda AK Parti ilçe başkanı ve oğlununda aralarında bulunduğu bir ekip tarafından sayıldığını ve seçimin sonucunun değiştiğini ileri sürdü.

CHP'liler bugün Çüngüş İlçe Seçim Kurulu'na bugün itiraz etti. Bu itirazdan sonuç almayan CHP'liler Çüngüş Adliye binasında toplandı. Grup, burada 10 dakika süren eylem yaptı.

Daha sonra CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, Çüngüş Belediye binasının önünde basın açıklamasını yaptı. Sayın, seçimle ilgili itirazda bulunduklarını söyledi. Başkan adayı Ali Suat Akmeşe’nin hakkının gasp edildiğini savunan Sayın, seçimde usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. Sayın,"30 Mart akşamı saat 10:00 civarında ilçe teşkilatımıza ve oradaki seçim kurulu üyelerinden gelen bilgiler doğrultusunda seçimi 34 oyla kazandık. O sırada arkadaşlarımız ilçe meydanında kutlama yaptılar. Ancak seçim sonucu adliye koridorunda aleyhimize döndü. Bunlardan bir tanesi Yukarı Şehyler beldesindeki sandık başkanı ilçe müftüsü rahatsızlığından dolayı sandık başında sayım yapmadığını söyledi ve sandığını ilçe seçim müdürüne getirdi. Sandık başında ilçe müftüsü, ilçe seçim başkanı, AK Parti ilçe başkanı ve oğlu olduğunu arkadaşlarımız tespit etti. Kendileri, seçim koridorun yanında kendilerine göre bir oy sayımını yapmışlar. Sabaha karşı saat 4.00'da sıralarında seçimdeki görevli arkadaşlar tüm siyasi parti temsilcilerine kimse burada kalmasın, biz sabahleyin size internet üzerinde duyuracağız. Oysa ki, tutanaklar orada imzalatıp daha sonra açıklanmalıydı, ancak öyle bir şey olmadı." ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar