CHP İl Başkanı Sayın: Diyarbakır'da sürpriz bir sonuçlar alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar alacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Sayın: Diyarbakır'da sürpriz bir sonuçlar alacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, mart ayında yapılacak yerel seçimlerde sürpriz sonuçlar alacaklarını söyledi. Sayın, "CHP'nin yönetimde olmadığı hiçbir şeyin gerçekçi olmayacağını halk biliyor. Bu seçimlerde Diyarbakır'da iyi bir atak yapıp sürpriz sonuçlar alacağız. İyi bir şehircilikte parti olarak deneyimliyiz." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Muzaffer Sayın, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır büyükşehir ve merkez ilçe başkan adaylarını belirlediklerini anlatan Sayın, seçimlerde iddialı olduklarını savundu. Kendilerine güvendiklerini ve canla başla çalışacaklarını söyleyen Sayın, "Kadrolarımız çok güçlü. Batı-doğu arasında bir koordine ile çalışarak güzel sonuçlar elde edeceğiz. Bu seçimler Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişim baharı olacak." şeklinde konuştu.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından hükümetin panik içinde sağlıksız kararlar verdiğini anlatan Muzaffer Sayın, savcı ve polislerin başına gelenlerden sonra vatandaşların da kendi geleceklerinden kaygılanmaya başladığını ifade etti. Sayın, "Ülke öyle bir duruma geldi ki ülkenin en önemli başsavcısı kendi geleceğinden ve kendi çocuklarının geleceğinden kaygı duymaktadır. Bu tabi ki toplumu üzmektedir. Ülkenin yargıçları ve emniyet teşkilatı kendi geleceklerinden kaygı duyuyorsa normal vatandaşların durumu ne acaba, diye sormak lazım." ifadelerini kullandı.

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifini eleştiren CHP İl Başkanı, hükümetin herkesten intikam almaya çalıştığını söyledi. Sayın, "Hükümet halkın kaygı duyacağı adımlar atmaktadır. HSYK'nın yapısını ve işlevini değiştirmek tüm savcı ve hakimleri rahatsız etmektedir. Bunun bir an evvel durdurulması gerekir." şeklinde konuştu.

"HATİP DİCLE SERBEST BIRAKILMALI"

KCK ana davasından tutuklu olan BDP Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin de serbest bırakılması gerektiğini belirten Sayın, "Dicle'nin milletvekilliğini kimler kumpas kurup da elinden aldı? Başbakan'ın bunu açıklaması lazım." dedi.

Son yaşanan gelişmelerle çözüm sürecinin tıkındığını ileri süren CHP Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Sayın, sürecin tamamen unutulduğunu belirtti. Sayın, "Hükümetin bakanları kendi çocuklarının geleceğini düşünmekte ve yolsuzlukların üstünü nasıl kapatırız onun peşinde. Süreçle ile ilgili adımlar atılmıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar