CHP İl Başkanı Kaplan: Başbakan'ın mitingde resmî karşılanması Anayasa'ya aykırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Manisa mitingine AK Parti’nin seçim otobüsüyle gelmesine rağmen valilik binası önünde polis mangası tarafından resmî törenle karşılanması tepkilere sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol
CHP İl Başkanı Kaplan: Başbakan'ın mitingde resmî karşılanması Anayasa'ya aykırı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün Manisa mitingine AK Parti’nin seçim otobüsüyle gelmesine rağmen valilik binası önünde polis mangası tarafından resmî törenle karşılanması tepkilere sebep oldu. CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Başbakan’ın seçim propagandası için geldiği Manisa’da polis mangasıyla resmî karşılanmasının, Anayasa ve Seçim Kanunu'na aykırı olduğunu iddia etti.

İl Başkanı Kaplan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “AKP iktidara geldiği günden itibaren söylemeye çalışıyoruz. AKP, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir hükümeti olarak görev yapmasının ötesinde cumhuriyet değerleri, cumhuriyetin kurumları ve organları sadece kendisine bağlı bir anlayışla yönetmeye çalıştığı iddiasını ortaya koymuştuk. Bugün geldiğimiz noktada AKP’nin yargı, yasama ve yürütmeyle ilgili konular da dahil olmak üzere devletin bütün kurumlarını sadece kendisine bağlı bir noktaya taşıma gayreti içerisinde olduğunu görüyoruz. Bu Anayasa'ya aykırı, seçim kanunlarına aykırı bir yöntemdir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir hükümet döneminde böyle bir organizasyon yaşanmış değil. AKP sadece Manisa ile ilgili değil, Manisa’nın dışındaki birçok yerde de miting düzenleyeceği zaman, açılışlar adı altında ya da hem AKP aracını hem de Başbakanlık aracını da birlikte götürmek suretiyle sanki bir taraftan resmî bir ziyaret yapıyormuş gibi diğer taraftan da AKP’nin propagandasını, mitingini yapmayı paralelleştirerek götürüyor. Bunu adı olsa olsa hükümetin bir polis devleti anlayışı içerisinde, sadece Başbakan’a bağlı parti devleti gibi ülkeyi yönetmeye çalışmasıdır.” CİHAN

Yorumlar