CHP-HDP'liler kol kola: Suriyelileri istemiyoruz

Kahramanmaraş'ta, Suriyeli sığınmacıların konaklaması için yapılan çadır kent inşaatına CHP ve HDP milletvekillerinin öncülüğünü yaptığı bir grup tarafından itiraz edildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP-HDP'liler kol kola: Suriyelileri istemiyoruz

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Sivricehüyük mahallesinde inşaat çalışmaları süren 27 bin mültecinin barınması için yapılan çadırkent çalışmalarına HDP ve CHP milletvekilleri ve destekçileri engel oldu. Yolu taşla trafiğe kapatan ve iş makinelerinin önüne geçen vatandaşlar, Suriyelileri istemediklerini ve burada yapılacak konaklama tesislerine izin vermeyeceklerini söyledi.

İnşaat alanında ellerinde pankartla eylem yapan vatandaşların sonuna kadar yanında olduğunu belirten CHP Milletvekili Hüseyin Çomak, yaptığı açıklamada, çadırkent inşaatına engel olmak için kadınları eylem yapmaya davet etti.

Sıkıntılı bir dönem içerisinde olduğumuzu anlatan Çomak, şöyle konuştu: "Suriyeliler ülkelerinden olurken isteyerek olmuyor. Bir ülke olarak onların ihtiyaçlarını karşılamamız gerekiyor. Ancak görebildiğimiz kadarıyla özellikle ben Kahramanmaraş'ı çok iyi bilen bir insan olarak, burada daracık bir bölgede böylesi bir yerleşim alanının olması kabul edilebilir değil. Burada bu çalışmaların tamamlanması toplumsal barışı ve huzurun bozulmasına neden olacaktır. Doku bozulacaktır. 25 bin kişiden bahsediliyor. Burası 360 dönümlük bir yer. Yarın bir gün bu nüfus buğdaylara zarar verecek, pamuk ve sebze yetiştiremeyecek insanlar. Çünkü kültürleri, ahlak anlayışları bizden farklı. Biz bu kampı istemiyor isek, özellikle kadınlarımızdan rica ediyorum. Kadınlarımız ve ileri yaştaki erkeklerimiz gelsin burada günlerce otursun, mücadele etsin, buraya Suriyelilerin yerleşmesine engel olsunlar.”

HDP Milletvekili Mahmut Tuğrul ise hükümetin dış politikasını eleştirerek, bölge insanının her zaman yanında olduğunu söyledi. Yapılan basın açıklamalarının ardından milletvekili ve vatandaşlar dağıldı.

Yaşanabilecek olası olaylara karşı yoğun güvenlik önlemi jandarma, herhangi bir olumsuzluğa izin vermedi.

Yorumlar