CHP Grup Başkanvekili İnce: Siz Adnan Menderes'in tırnağı olamazsınız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adnan Menderes'in çocuklarına "Ticaret yapamazsın, benim adımı satamazsın.

Google Haberlere Abone ol
CHP Grup Başkanvekili İnce: Siz Adnan Menderes'in tırnağı olamazsınız

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Adnan Menderes'in çocuklarına "Ticaret yapamazsın, benim adımı satamazsın." dediğini hatırlatarak "Siz Adnan Menderes'in tırnağı olamazsınız" diye konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, 2014 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı üzerindeki son görüşmeleri tamamlandı.

CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bütçede insan, vicdan, derde derman, insanlık, saydamlık, hesap verebilirlik, geleceğe dair bir umut ve insana mutluluk olmadığını söyledi. "Sağlığınız paralı, eğitiminiz sıfırlı, sınavlarınız kopyalı, ihaleleriniz fesatlı, adaletiniz çifte standartlı." diyen İnce, "Memleketi yangın yerine çevirdiniz. Çağının tanığı olan gazetecileri, sanatçıları, bilim insanlarını, aydınları çağının sanığı yaptınız. Anneleri cezaevlerinin önünde nöbetçi yaptınız, evlat acısına dayanamayan yürek sahibi yaptınız. 'Yetmez ama evet'çileri bile 'Yetti gari!' yaptırdınız. Bakanların özgül ağırlıklarını sıfırladınız. 'Kayınpeder enişte, çok para var bu işte' manşetlerini siz attırdınız." ifadelerini kullandı.

"Gezi olaylarında 'Talimatı ben verdim.' diyorsunuz da Uludere'de talimatı kimin verdiğini bir türlü söyleyemediniz." diyen İnce, "Milyonları evde zor tutuyorum. dediniz. İşte, burada çok haklıymışsınız. Gerçekten, milyonları evde tutuyormuşsunuz." şeklinde konuştu.

"Şimdi ne oldu da polise çete diyorsunuz?" diye soran İnce, "Ağacın yeşilini savunan çocuklarımız ölürken, gözlerini kaybederken emniyet müdürünü görevden almadınız da doların yeşiliyle meşgul olan çocuklar gözaltına alındığında emniyet müdürünü neden gözaltına aldınız?" sorusunu yöneltti.

Esnafın yazar kasasını dillerine doladıklarını belirten İnce, para sayma makinesini, çelik kasaları niye konuşmadıklarını sordu.

"Valimi yedirtmem, bakanımı yedirtmem, müsteşarımı yedirtmem…Doğru yedirtmediniz ama yetimin hakkını yedirttiniz. Asgari ücretle çalışan başı açık bacımın da, sigortasız çalışan başı kapalı bacımın da hakkını haramzadelere yedirdiniz." diyen İnce, "Letonya'da çatı çöktü diye başbakan istifa ederken; Türkiye'nin çivisi çıkmış, kimsenin aldırdığı yok. Sizin üzerinizde ah var, ah; beddua var sizin üzerinizde!" diye konuştu.

İnce, şunları söyledi: "Türkiye; rüşvetle, yolsuzluklarla, para sayma makineleriyle, çelik kasalarla, ayakkabı kutusundaki dolarla çalkalanırken içinizden bir vicdan sahibi çıkıp da 'Burada yalan var, burada talan var, burada hırsızlık var, burada haram var.' diyemedi. Her şey faiz lobisiydi, siz de 'her şey caiz lobisinin üyesi oldunuz ve bunları 'Hamdolsun.' diyerek kapatmak istediniz. Ben hamdolsun demiyorum, haram olsun diyorum! Haram olsun diyorum! Haram olsun diyorum!"

Savcılara Meclise bilgi ve belge göndereceğini belirten İnce, fezlekeleri göndermesini istedi. "Seksen dokuz saat geçti. Olayın üzerinden, seksen dokuz saat geçti. Nerede fezlekeler? O bakanların fezlekelerinin buraya gelmesi lazım." diyen İnce, Başbakanın neden bütçeye gelmediğini sordu.

Adnan Menderes'i dillerinden düşürmediklerini ifade eden İnce, "Menderes diyor ki çocuklarına; 'Ticaret yapamazsın, benim adımı satamazsın.' Siz Adnan Menderes'in tırnağı olamazsınız, tırnağı! Tırnağı olamazsınız siz! Siz bunların hiçbirini yapamazsınız." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener'in "Takdir mi ettiniz!" sözlerine ise İnce, "Doğru, sana öğretmişler imam-hatipte 'Haram paraya elinle dokunma, makineyle say.' diye öğrettiler herhalde, öyle mi? Öyle mi öğrettiler sana! Öyle mi öğrettiler! Haram, helal, kul hakkı; bunlar haram... Öğretmediler mi sana! Nerede okudun sen bunları!" karşılığını verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise "Masumiyeti aksi ispat edilmedikçe -hepiniz biliyorsunuz ki- insan suçsuzdur. Bunu bal gibi biliyorsunuz. Siz iktidar olacaksınız öyle mi? Siz bu akılla siyaset yapacaksınız, siz iktidara talipsiniz öyle mi? Gazete haberleriyle, medya haberleriyle siyasi akıl üretip bu ülkeyi yöneteceksiniz öyle mi? Siz hakikatten bahsediyorsunuz, adaletten bahsediyorsunuz, hakkaniyetten bahsediyorsunuz, ahlaktan bahsediyorsunuz, dün de ifade ettim, bal gibi biliyorsunuz ki, bu iddiaların hepsinin üzerine AK Parti gidecektir. Ama şunu da bal gibi biliyorsunuz ki, bu hukuki sürecin, gizlilik kararı olan bir soruşturma sürecinin her şeyi ortaya nasıl dökülüyor ve size nasıl servis ediliyor? O odalara, o çekilen resimlere siz delil olarak bakıp bunun üzerinden nasıl siyaset yapıyorsunuz? Sizin siyasi aklınız ve sizin siyasetiniz bu mudur? Siyaseti siz böyle mi yapacaksınız? Bizi izleyenler sizin siyasi aklınıza bakıp oy veriyorlar." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar