CHP Grup Başkan Vekili Altay: Bize hukuk devleti lazım

CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, rüşvet ve yolsuzluk olayları sebebiyle Türkiye'nin bir hukuk devleti olmaktan çıktığını öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol
CHP Grup Başkan Vekili Altay: Bize hukuk devleti lazım

CHP Grup Başkan Vekili ve Sinop Milletvekili Engin Altay, rüşvet ve yolsuzluk olayları sebebiyle Türkiye'nin bir hukuk devleti olmaktan çıktığını öne sürdü. Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası'nın ikincisini düzenlediği, Sinop'un Boyabat ilçesinin mevcut ve gelecekte oluşacak sosyal ve ekonomik problemleri ve çözümleriyle ilgili toplantıya katılan Altay, "Her yerde devlet var. Bize hukuk devleti lazım." dedi.

Grup Başkan Vekili Altay, 17 Aralık 2013'ten bu yana Türkiye’de ötekileştirme çalışmaları yapıldığını iddia ederek, "Türkiye’de biz ve onlar diye bir tabir olmaz. Biz hep beraberiz. Bu ülkenin başbakanı, 'biz ve onlar' derse çok yanlış yapmış olur. Biz Türk milleti olarak cenazemizi birlikte kaldırır, aynı zamanda birlikte düğünümüzü yaparız. Ondan sonra el ele verir geleceğe yürürüz. Ötekileştirme olmaz bizde." şeklinde konuştu. Adliye, emniyet ve eğitimdeki yer değiştirmelerle hukuk devletinin zedelediğini savunarak, "Devletin hukuk devleti olma niteliğini ortadan kaldırma eğilimi, yani hukuku yok sayarsanız, o savcıyı oradan oraya, bu hakimi buradan oraya, emniyette operasyonlar gibi şu bu derken vatandaşın hukuka olan inancını köreltirsiniz." dedi. Hukukçuluk özelliğini kaybeden devletlerde iç savaştan başka hiçbir şey görülmediğine dikkat çekerek, "Biz Türk halkı olarak bu tür oyunlara kesinlikle gelmeyeceğiz. El ele verip geleceğe yürüyeceğiz. Bunun yolu da sandıktan geçer. Halk, siyasetin faturasını sandıkta önüne koyar." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar