CHP: Genelkurmay başkanına 'git ifade ver' dediler, Bilal Erdoğan niye gitmiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Babam dahi olsa gidecek mahkemede ifade verecek diyordun.

Google Haberlere Abone ol
CHP: Genelkurmay başkanına 'git ifade ver' dediler, Bilal Erdoğan niye gitmiyor?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Babam dahi olsa gidecek mahkemede ifade verecek diyordun. Dönemin genelkurmay başkanına 'git ifade ver' dediler. Tutuklandı. Şimdi cezaevinde. Bilal Erdoğan niye gitmiyor? Hukukta çifte standart olur mu?" dedi.

CHP Genel Başbakanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın’da seçim bürosu açılışına geçmeden önce Zonguldak’ın Devrek ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Akaryakıt istasyonunda vatandaşlarla sohbet eden CHP lideri, kendisine ikram edilen çayı vatandaşlarla birlikte içti. Akaryakıt istasyonunda gazetecilerin sorularını cevaplayan Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında yargılananlarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şu sözlerle yüklendi: “Davanın avukatlığını üstlenen Recep Tayyip Erdoğan değil miydi? Şimdi milli orduya kumpas kurdular diyorlar. Sen bu ülkeyi yönetmiyor muydun arkadaş? 11 yıldır bu ülkeyi başka bir Recep Tayyip Erdoğan mı yönetiyordu?”

"BİLAL ERDOĞAN NİYE GİTMİYOR?"

Yapılan yargılamada delillerin usulsüz olduğunu ve bunu defalarca dile getirdiklerini, bundan dolayı da kendilerinin Ergenekoncu olarak suçlandıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Delillerin çoğunun usulsüz olduğunu, savunma hakkının kısıtlandığını defalarca dile getirdik. Başta hükümet yetkilileri ve Sayın Erdoğan olmak üzere hepsi bizi Ergenekoncu olarak suçladılar. Bugün gelinen noktada bizim haklı olduğumuz ortaya çıktı. İki konu hakkında açık çek verdiğimizi ifade ettik. Getirsinler bu özel yetkili mahkemeleri Türk hukuk tarihinden tümüyle silelim. İkincisi de yargılamalar yeniden başlasın. Biz bu konuda açık çek veriyoruz. Çünkü adalet herkes içindir. Adaletin olmadığı bir dünya dünya değildir. Adalet milletin ortak vicdanıdır. Bunu sağlamamız gerekiyor. Suç duyurusunda bulunulsun veya bulunulmasın çok önemli değil. Siyasiler olarak düşünüp geriye baktığımızda bu davanın avukatlığını kim üstleniyordu acaba? Ben değil. Davanın avukatlığını üstlenen Recep Tayyip Erdoğan değil miydi? Şimdi milli orduya kumpas kurdular diyorlar. Sen bu ülkeyi yönetmiyor muydun arkadaş? 11 yıldır bu ülkeyi başka bir Recep Tayyip Erdoğan mı yönetiyordu? Babam dahi olsa gidecek mahkemede ifade verecek diyordun. Dönemin genelkurmay başkanına 'git ifade ver' dediler. Tutuklandı. Şimdi cezaevinde. Bilal Erdoğan niye gitmiyor? Hukukta çifte standart olur mu? Birisini farklı diğerini farklı anne doğurdu ama bunlar anne. Anneler farklı ama insan bunlar. Adalet herkes için geçerli değil mi? Benim oğluma gelince adalet dursun, onun oğluna gelince başına çöreklenelim. Böyle bir anlayış olmaz. TSK bu konuda başvuruda bulunmuş. Başvuruda bulunabilir.” şeklinde konuştu.

"DEVLETİN ÇİVİSİ ÇIKMIŞ"

Hatay’da yaşanan TIR krizi sorunuyla ilgili yöneltilen soruyu cevaplayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Hükümet, Suriye’nin içişlerine karışıyor. Hükümet Suriye’deki El Kaide, El Nusra militanlarına silah gönderiyor. Bu çok açık ve net şekilde yargı kararlarıyla ortaya çıktı. Hatta Adana’da sarin gazı bile yakalandı. Bu da hem medyaya hem de yargıya intikal etti. Yakalanan TIR Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda meşruiyetini tartışma haline getirir. Bir devlet yasa dışı yollardan bir başka ülkenin içişlerine müdahale edip taraflardan birisine silah gönderemez. Bu doğru değildir. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın operasyonel görevi yoktur. Yasasından böyle bir yetki de yoktur. Hangi gerekçeyle aranıyor. Devletin savcısı, hâkimi çalışamaz hale geliyor. Devletin çivisi çıkmış. Savcı ‘Bu TIR’da silah var’ diye ihbar üzerine gidiyor, Vali, jandarmaya ve polise emri veriyor. Geri çekilin diyor. Savcı nasıl arama yapacak. Böyle bir devlet olabilir mi? Böyle bir anlayış olabilir mi?” dedi.

KILIÇDAROĞLU: SAVCININ, POLİSİN JANDARMANIN İŞİ NEDİR?

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın ‘Herkes kendi işine baksın’ sözlerine de sert çıkan Kılıçdaroğlu, “İçişleri Bakanı bir itirafta bulundu. Dolaylı olarak TIR’da silah olduğunu kabul etti. Bu ilerde Türkiye’nin başına çok sorunlar açacak. Çünkü diyecekler ki ‘Sizin bakanınız zaten itiraf etti’. Herkes işine baksın dediler. Savcının işi nedir. Yasa dışı bir silah varsa onları bulmak değil midir. Polisin görevi savcıya destek olmak değil midir? Ne zamandan beridir yürütme organı yargıya müdahale etmeye başladı. Ve bu da meşru görünmeye başlandı. Böyle bir şey, böyle bir kural var mı hukuk devletinde.” şeklinde konuştu.

Akaryakıt istasyonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bartın'da seçim bürosu açılışına katılmak üzere Devrek ilçesinden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar