CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran belgesel

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken duygusal anlar yaşadı.

Google Haberlere Abone ol
CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu duygulandıran belgesel

CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki "Anadolu'nun Kemal'i, Türkiye'nin Başbakanı" belgeselinin gösterimine katıldı.

Belgesel gösteriminin peşinden konuşan Kılıçdaroğlu, hayatından kesitler anlatırken duygusal anlar yaşadı.

"GÖZYAŞI DA VAR SEVİNÇLER DE VAR"

"Bu öykünün arasında acılar da mevcut gözyaşı da mevcut sevinçler de var" diyen Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyeti cumhuriyet oluşturan bu eğitimdir" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Babamın nasıl okula başladığını söylemek isterim. Köyden dedemle müşterek Nazimiye ilçesine geliyorlar. Caddede yürürken bir zil çalıyor ve bir kapıdan küçükler dışarı fırlıyor. Babam 'bunlar kimin çocukları' diyor. Dedem 'burası ev değil oğlum okul' diyor. Babam okula gitmek istiyor lakin dedem karşı çıkıyor" dedi.

"BEN BU ÜLKE İÇİN PIRIL PIRIL 3 ÇOCUK YETİŞTİRDİM"

Babasının ısrarları neticesinde yaşını küçültürüp okula kaydolduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Onun direnci bizi buraları taşıdı. Annem okuma yazma bilmezdi. Ama ben bu memleket için pırıl pırıl 3 çocuk yetiştirdim. Hangi ebeveyn çocuklarının iyi okumamasını ister. Cumhuriyeti cumhuriyet oluşturan bu eğitimdir" diye konuştu.

Gözleri dolan Kılıçdaroğlu, 7 kardeşten üniversitesi okuma şansı bulunan tek şahıs olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Babamın 7 çocuğuna ani bire pabuç aldığını hiç hatırlamıyorum. Pardösüm üniversiteye geldiğimde oldu" dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar