CHP Genel Başkan Yardımcısı: Yargı Erdoğan'ın talimatlarını yerine getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yürütmenin tasallutu altına yargının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirerek bakan çocuklarıyla İranlı Reza Zerrab bıraktığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı: Yargı Erdoğan'ın talimatlarını yerine getirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, yürütmenin tasallutu altına yargının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirerek bakan çocuklarıyla İranlı Reza Zerrab bıraktığını iddia etti. Denizli'ye gelen Keskin, CHP Büyükşehir Belediye başkan adayı Kazım Arslan’la birlikte esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Keskin, “Recep Tayyip Erdoğan, biliyorsunuz yargıdaki ve emniyetteki operasyonları yaptıktan sonra bunların böyle kalacağına ilişkin açıklamasını yapmıştır. İranlının hastaneye götürülmesi bile bu konuda yapılacak olan operasyonun ilk işaretleriydi. Bugün de operasyon tamamlandı ve bakan çocuklarıyla İranlı bırakıldı.” dedi.

'PANDORA'NIN KUTUSUNU TEKRAR KAPATMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Genel Başkan Yardımcısı Keskin, yaptığı açıklamada, “Herhalde bakan çocuklarının evinde bulunan dolarlar, euroların paralel devlet tarafından koyulduğu ortaya çıktığı için bağımsız yargıçlarımız bu konuda vicdanlarının sesini dinlediler ve böyle karar verme ihtiyacı hissettiler.” şeklinde konuştu. Yargının yürütmenin tasallutu altına girdiğini öne sürerek, “Yargı, Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarını yerine getirdi. Bakan çocukları ve Reza Zerrab’ı bıraktı ama herhalde insanların vicdanında, toplumumuzun vicdanında tutukluluk halleri devam ediyor. Bu yolsuzlukları yaptıkları için algı ve değerlendirme toplumdaki yerini koruyor. Ne kadar tahliye ederse etsin, açılan Pandora'nın kutusunu tekrar kapatmak mümkün değil.” dedi.

'76 MİLYONUN HAKKINI GASPETTİLER'

Siyasi iktidarın, bütün unsurlarıyla kamu kaynaklarına el atıp kendi zenginliklerine 76 milyon insanın hakkını aktardığını, vatandaşın, iktidar eliyle Türkiye’nin bir suç üretme atölyesine döndüğünün farkında ve bilinci içerisinde olduğunu iddia eden Adnan Keskin, şunları söyledi: “Milyonlarca insanın hakkını gaspedenlerin Hakk'ın kulu olamayacağı gerçeği, bu seçimlerde çok açık bir şekilde görülecektir. Başbakan, ‘En iyi savunma saldırıdır’ taktiğiyle olayları ne kadar çarptırmaya gayret ederse etsin, vatandaşlarımızın kirliliklerden, yolsuzluklardan, haksızlıklardan ciddi bir rahatsızlık içinde olduğunu görüyoruz. Esnafımız şikâyetçi, bazen siftah etmeden işyerlerini kapattıklarını vurgulamaktalar. Siyasal iktidarın Türk ekonomisinin çok iyi durumda olduğuna ilişkin değerlendirilmesi, global rakamlarla toplumu yönlendirmeye çalışma gayretlerine karşı esnaf ve sanatkarlarımız ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Bu seçimler, siyasal iktidarın Türkiye’nin gündemine taşıdığı olumsuzluklardan kurtulma seçimidir.” CİHAN

Yorumlar