CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Başbakan oğlunu kötü yola düşürmüştür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’nin tarihinde en önemli yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla karşı karşıya olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarını da bu işe bulaştırdığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Başbakan oğlunu kötü yola düşürmüştür

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye’nin tarihinde en önemli yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla karşı karşıya olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çocuklarını da bu işe bulaştırdığını iddia etti. Aydın'da CHP Efeler İlçe Teşkilatı'nda konuşan Tezcan, “Evinde bir 1 milyar dolar saklayan bir başbakan var. Türkiye böyle yönetilmeyi haketmiyor. Çocuğuna, 'Paraları sıfırladın mı?' diyor. Mafya babaları bile çocuklarını kendi pis işlerinden uzak tutarlar, okusun isterler. Biz bakıyoruz ki Başbakan, oğlu aracılığıyla işadamlarından haraç toplayan bir baba. Bir baba oğlu aracılığıyla para topluyorsa çete ve mafya içerisine sokuyor demektir. 'Benim oğluma iftira atıyorlar.' diyor. Senin oğluna kim iftira etsin? Senin oğluna, 'Paraları kaçır.' diyen kim? Sen değil misin? Haraç toplatan, futbol kulüplerine baskı yapması için talimat veren sen değil misin? Senin oğluna kimse iftira atmıyor ama sen oğlunu kötü yola düşüren bir babasın. Kendi oğlunu kötü yola düşüren, kirli ilişkilerin içerisine sokan bir babayla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinin hiçbir döneminde tanık olmadığı bir yolsuzluk furyasıyla karşı karşıya olduğunu öne sürerek, "Şu anda Türkiye’de yaşanan tabloda, devleti soyan hükümetle halk karşı karşıya kalmıştır. Türkiye değişime hazırlanıyor. Soygun, yalan ve talan düzeninin devam etmesini istemiyorlar. Başbakan'ın miting yapacağı yerlerde sıkıyönetim ilan ediliyor. Yolda yürüyenler gözaltına alınıyor. Niye? Ya protesto ederse korkusuyla. Protesto korkusuyla toplumda baskı yapılıyor. Aydın’da 1 liraya ayakkabı kutusu satan esnafı gözaltına almışlar, miting sonrası serbest bırakmışlar. Boş ayakkabı kutularından niye rahatsız oluyorsun? Ayakkabı kutusunun içini haram parayla doldururken bunu doldurmaktan yüzün kızarmıyor da bunu doldurandan rahatsız olmuyorsun da bunu satan esnaftan mı rahatsız oluyorsun?” dedi.

İnternete düşen son ses kaydıyla da ilgili açıklama yapan Bülent Tezcan, “Rıza Sarraf diyor ki ses kayıtlarında, '500 bin dolar koy çikolata kutusuna, kısaya gönder.' diyor. Kısaya Ege, Ege’ye diyor. Egemen Bağış’ın rüşvet çarkındaki lakabı kısaymış. Şimdi soruyorum, kısa Egemen Bağış ise uzun kim? Meydanlarda millet, uzunun kim olduğunu biliyor. Kısaya 500 bin dolar gidiyorsa uzuna ne kadar gidiyor.” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın dün Aydın’da Adnan Menderes'le ilgili söylediklerini de değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı, "Erdoğan Aydın’a geldiğinde, Adnan Menderes aklına geliyor. Aklına getirdiği zaman şu aklına geliyor mu acaba, Adnan Menderes, Çakırbeyli Çiftliği’ni başbakan olduktan sonra mı aldı, siyasete girdikten sonra mı aldı, daha önce mi vardı? Servetini siyasete girince mi edindi, servet sahibiyken mi siyasete girdi? Rahmetli Menderes, Çakırbeyli Çiftliği'ni siyasete girdikten sonra almadı. Başbakan'ın villaları gibi yolsuzluk paralarıyla almadı. Malı vardı, o malıyla siyasete girdi. Onun için Menderes’in eteğine yapışarak, girdiği bu bataklıktan kurtulmaya çalışmasın. Recep Tayyip Erdoğan, siyasetin her alanını rantiyecilik üzerine kurduğu için bu milletin başbakanı, Adnan Menderes’in adını da siyasetine alet ediyor." dedi. CİHAN

Yorumlar