CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Erdoğan monarşi ilan etmek istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Nihat Matkap, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın monarşi kurmak hevesinde olduğunu, hükümetin takatinin kalmadığını, yerel seçimlerden sonra bir erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Matkap: Erdoğan monarşi ilan etmek istiyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Nihat Matkap, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın monarşi kurmak hevesinde olduğunu, hükümetin takatinin kalmadığını, yerel seçimlerden sonra bir erken genel seçimin kaçınılmaz olduğunu iddia etti. Partisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Balıkesir'e gelen, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Matkap, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet tarihinin en büyük soygun iddialarıyla suçlanan bir başbakanın başında olduğu bir hükümetin Türkiye'yi yönetme takati ve şansı kalmadığını öne süren Matkap, "AKP hükümeti fiilen sonlanmıştır. Hukuken vardır ama fiilen yoktur ama tabii ki demokrasiyle bunun sonuçlarını almak istiyoruz." dedi. Başbakan Erdoğan'ın, hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyet yerine Recep Tayyip Erdoğan'a dayalı bir monarşi kurmak hevesinde olduğunu iddia ederek, yolsuzluklarla suçlandığını, bunların üstünü kapatmaya çalıştığını, bütün bu olanlar karşısında hükümetin iktidarda kalmasının mümkün olmadığını, yerel seçimlerden sonra bu gidişin daha da hızlanacağını savundu. Nihat Matkap, yerel seçimlerde CHP'nin Balıkesir'de birinci parti olduğunu, il genelinde tahminen 800 bin civarındaki geçerli oyların 300 binini alacağını iddia etti.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAK ZORUNDAYIZ'

Genel Başkan Yardımcısı Matkap, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Bila ve oğlu Onur Bila'nın şehir merkezindeki Milli Kuvvetler Caddesi'nde ayakkabı mağazasının açılış törenine de katıldı. Açılış sırasında ayakkabı kutularına bakarak, "Burada sadece ayakkabı var." dedi. Hacı Bektaş Veli Kültür ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Matkap DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Balıkesir şubelerinin oluşturduğu platformun, hükümeti protesto eden eylemine katıldı.

Başbakan Erdoğan'ın, cumhuriyetin bütün ilkelerine karşı bir düzenleme yapmaya çalıştığını öne süren Matkap, "Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'ndan sonra Türkiye'ye yaptıkları en büyük hizmet, Türkiye'yi Tanrı egemenliğine dayalı bir monarşiden, halkın egemenliğine dayalı bir cumhuriyete dönüştürmesi oldu. Halkın egemenliğine dayalı cumhuriyeti korumak için de hukukun ve demokrasinin evrensel ilkelerini geçerli kılmak zorundayız. Şu an yapılmak istenen, halkın egemenliğine dayalı cumhuriyeti, Recep Tayyip Erdoğan'ın egemenliğine dayalı bir monarşiye dönüştürmektir. Halkın egemenliğine dayalı cumhuriyeti koruyacaksak, kuvvetler ayrılığı ilkesini sonuna kadar korumak zorundayız. Hukukun üstünlüğünü sonuna kadar korumak zorundayız." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar