CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: Dar bölge genişletilmiş diktatöryadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, dar bölge seçim sistemiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu: Dar bölge genişletilmiş diktatöryadır

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, dar bölge seçim sistemiyle ilgili konuştu. "Dar bölge genişletilmiş diktatöryadır." diyen Loğoğlu, "Her bir çaba altlarından giderek kaydığını düşündükleri iktidarı biraz daha tutmak amaçlı." ifadelerini kullandı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Loğoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışında kullanılan oyların kullandığı yerlerde değil, torbalanıp Türkiye'ye getirilip sayılacağının dile getirildiğini söyledi. "Yerel seçimlerde gösterdiği yüksek performansa bakarak hükümete güvenmiyoruz." diyen Loğoğlu, 2,5 milyon kişinin oy kullanacağını, bu oyların yüze 5-6'sını oluşturacağına dikkat çekti. Bunun önemli bir rakam olduğunu ve Başbakan'ın seçim çalışmalarına ilk yurt dışında başlayacağını dile getiren Loğoğlu, AK Parti'nin Cumhurbaşkanlığı cebindeymiş gibi davranmasını yanlış bulduklarını kaydetti. Dar bölge edebiyatı yapıldığını dile getiren Loğoğlu, bu sisteme göre yurt dışındaki oyların nasıl değerlendirileceğini sordu.

1 Mayıs'ta Taksim'in yasaklanmasını da eleştiren Loğoğlu, "1 Mayıs'ı isteyen istediği yerde kutlasın. Bunu önlemeye kalkanların önlenmesi gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

''TWİTTER'I HİZAYA GETİRDİK'' DEDİ. NEDİR, ASKER Mİ, ORDU MU?''

Twitter'ın kökünü kazıyacaklarını söyleyenlerin bunu başaramadıklarını anlatan Loğoğlu, şöyle devam etti: "Bir takım Twitter hesaplarının buzlanması gündeme geldi. Şahsen ben bunu da yanlış buluyorum. Bir yanlış varsa mahkemeye götürürsünüz. Bu konulardan sorumlu bir Başbakan Yardımcısı ''Twitter'ı hizaya getirdik'' dedi. Nedir, asker mi, ordu mu? Özgürlükçü bir anlayışla ifade özgürlüğüyle bir alakası olmadığını düşünüyloruz. Sosyal medya üzerinde kısıtlamalar kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz."

Devlete dava açan, tazminat isteyen ve tarihe geçen bir Başbakan olduğunu dile getiren Loğoğlu, "50 bin lira tazminat istiyor. Demek ki yetmiyor paralar, kutudaki, kasalardaki paralar. Devlete tazminat açıp para kazanmak istiyorlar." dedi.

''BU NASIL BİR DIŞİŞLERİ BAKANI?''

Sözde Ermeni soykırımla ilgili ise Loğoğlu, "Türkiye'nin kurumları yavaş davranıyor, geç kazanıyor. Ermeniler ciddi atılımlar içindeler. Senato tatile girdi diye gündemden düşmüş gibi. Nisan ayında orada görev yapan büyükelçimiz çekildi Bu nasıl bir Dışişleri Bakanı? En kritik ayda böyle bir girişim ya kötü niyet ya plansızlık ya ne yaptığını bilememektir." ifadelerini kullandı.

''YÜZDE 3'E KADAR SEÇİM BARAJI DÜŞMELİDİR''

Soruları cevaplayan Loğoğlu, "Dar bölge genişletilmiş diktatöryadır. Her bir çaba altlarından giderek kaydığını düşündükleri iktidarı biraz daha tutmak amaçlı. Türkiye'ye uygun olmadığı bir sistem. Biz buna karşıyız. Seçim barajının düşürülmesinden yanayız. En son vatandaşın bile temsil edildiği bir sistemden yanayız. Yüzde 3'e kadar seçim barajı düşmelidir." dedi.

''UTANÇ DUYUYORUM''

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklanan ve sonra tahliye olan Reza Zarrab'ın "Cari açığın yüzde 15'ini ben kapattım." açıklamasına tepki gösterin Loğoğlu, "Utanç duyuyorum. Türk halkının önünde böyle bir iddiada bulunması hükümetin ayıbıdır. Öncelikle Tayyip Erdoğan'ın, Maliye Bakanlığı'nın ayıbıdır. Nerede Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bunların eline mi kaldı?"

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı konusunda ise Loğoğlu, "Seçilecek cumhurbaşkanının nasıl bir cumhurbaşkanı olması gerektiğini söylüyoruz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar