CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Cumhurbaşkanı AKP’nin kalem müdürü gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa'nın kendisine verdiği görevleri unutarak, AK Parti’nin evrak memurluğu görevini sürdürdüğünü iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin: Cumhurbaşkanı AKP’nin kalem müdürü gibi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Anayasa'nın kendisine verdiği görevleri unutarak, AK Parti’nin evrak memurluğu görevini sürdürdüğünü iddia etti. Yerel seçim çalışmalarına Denizli’de esnaf ziyaretleriyle devam eden Keskin, hükümetin kendine oy vermeyenleri dışlayarak ötekileştirdiğini savundu: "Başta bulunan siyasal iktidar, kendinden olmayan insanları korkutmak, yıldırmak, fırsat bulursa zindanlara tıkmak için terör estirmektedir. Türkiye, tarihin en sinsi, en örgütlü kuşatmasıyla karşı karşıyadır."

Parlamento'nun sivil diktatörlüğü meşrulaştırmak için kullanıldığı bir süreç yaşandığını öne süren Genel Başkan Yardımcısı Keskin, “Demokrasilerde kanaat önderleri, başbakanlar ve cumhurbaşkanlarının toplumun, halkın, bireyin doğrularını görerek sağlıklı tespitler yapıp doğru karar almasına yardımcı olması gerekir ancak ülkemiz öyle bir süreçten geçiyor ki Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan zat-ı muhterem, Anayasa'nın kendisine verdiği görevleri unutarak AKP’nin evrak memurluğu görevini sürdürüyor. Sanki Cumhurbaşkanı değil de AKP’nin kalem müdürü gibi önüne gelen her yasayı onaylıyor. Hem HSYK Yasası'nda Anayasa'ya aykırı bazı düzenlemeler olduğunu topluma duyuruyor hem de daha sonra çıkacak bir yasayla bunların giderileceği umuduyla yasayı tasdik ettiğini söylüyor. Fırsat düşkünü iktidar, HSYK Yasası daha Resmî Gazete'de yayımlanmadan, HSYK’yı AK Parti’nin şube müdürlüğüne dönüştürecek atamalar yapıyor.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar