CHP eski kurmaylarından İhsanoğlu'na destek bildirisi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde birlikte durum değerlendirmesi yapan ve basına kapalı oturumda görüş alışverişinde bulunan eski bakan, milletvekili ve yöneticiler kararlarını sonuç bildirgesi ile açıkladı.CHP’li...

Google Haberlere Abone ol
CHP eski kurmaylarından İhsanoğlu'na destek bildirisi

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile genel merkezde birlikte durum değerlendirmesi yapan ve basına kapalı oturumda görüş alışverişinde bulunan eski bakan, milletvekili ve yöneticiler kararlarını sonuç bildirgesi ile açıkladı.

CHP’li eski bakanlardan Ali Topuz tarafından açıklanan sonuç bildirgesinde cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek kararı vurgusu yapıldı.

“Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en derin bunalımı içindedir; hukuk devleti askıda demokrasi komada iç ve dış barış ağır tehdit altındadır. AKP hükümeti ve onun başı ülkemizin uçurumun kenarına gelmesinin baş sorumlusudur.” ifadeleri yer alan bildiride CHP’nin, cumhuriyet ve demokrasinin kurucu iradesi olarak, tarihi sorumluluğunun bilincinde olduğu, her CHP’linin ülke çıkarlarını, parti çıkarları ve kişisel yararların üstünde tuttuğunun bilinmesi istenerek, “CHP’liler böyle bir düşünce yapısında ve görev bilincindedir.” denildi.

Halk oyuyla seçilecek ilk cumhurbaşkanının, cumhurun farklı renklerini barındıran bir toplumsal uzlaşma ürünü olması istenen bildiride ancak böyle bir seçimin Türkiye’nin ufkunu genişleteceği kaydedildi. Bildiride Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’da destek ifadeleri şöyle dile getirildi: “İhsanoğlu dünya çapında saygın bir bilim insanıdır. Aydın kimlikli, reformcu ve demokrat bir yönetici olarak büyük bir uluslararası kuruluşu yönetme yeteneğini kanıtlamıştır. Sayın İhsanoğlu’nun salt ülke barışına değil, bölge ve dünya barışına da hizmet edecek saygınlığa ve vizyona sahip olduğu kuşkusuzdur. Büyük uzlaşının adayı, Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne’den Ardahan’a kadar, büyük bir kardeşlik projesini halkımıza sunmuştur. Birikimi ve üstün ahlaki değerlere bağlılığı ile Cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaktadır.

CHP’de uzun yıllar emek vermiş görev yapmış Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri, eski il başkanları ve eski parlamenterleri olarak; Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yanında olduğumuzu, kampanyaya katkı vereceğimizi kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.” CİHAN

Yorumlar