CHP Erdoğan için 413 vekil istedi

CHP'li Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yargılanması için vatandaşlardan meclise 413 CHP'li vekil göndermelerini istedi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Erdoğan için 413 vekil istedi

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, düzenlediği matbuat toplantısında C. Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İnce, Erdoğan'ın 400 mebus istemesini Anayasanın ihlali şekilde değerlendirerek, şunları söyledi:

"Sorumsuz Cumhurbaşkanı, sorumsuzca devinim ederek, tarafsızlığını yitirerek meydanlara çıkıp AK Parti’ye 400 mebus istemektedir. Resmen Anayasayı, fiilen ihlal etmiş durumdadır. Kendisi Anayasanın uygulanmasını gözetmekle mükelleftir lakin bizzat kendisi Anayasayı uygulamamaktadır. Cumhurbaşkanının sorumsuzluğu maddesinde 'Cumhurbaşkanı yalnızca ve yalnızca vatana ihanetten yargılanır' diyor. Okuyalım 105’inci maddeyi. 'Cumhurbaşkanı, vatana ihanetten dolayı, Türkiye Büyük Millet Meclisi aza tam sayısının en az üçte birinin teklifi üzerine, aza tam sayısının en az dörtte üçünün vereceği kararla suçlandırılır' diyor. Yani 184 şahıs Öneri yapabiliyor, 413 şahıs de karar veriyor. Ben şimdi diyorum ki kendisi diktatörlük kurmak, Fıtrat AŞ İdare kurulu başkanı olmak için 400 mebus istiyor. Ey benim aziz milletim, siz CHP’ye bırak 400’ü 413 mebus verin. Ben sizden 413 mebus ile bunu yargılayalım diyorum".

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar