CHP, Efkan Ala’ya sordu: ‘Kasımpaşa 1453’ grubu kimden direktif alıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı'na, “12 Mart akşamı kendilerine 'Kasımpaşa 1453' ismi veren bir grubun, Okmeydanı’nda barikat kuran başka bir grupla çatıştığı ve bu sırada silahların kullanıldığı ileri sürülmektedir.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Efkan Ala’ya sordu: ‘Kasımpaşa 1453’ grubu kimden direktif alıyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı'na, “12 Mart akşamı kendilerine 'Kasımpaşa 1453' ismi veren bir grubun, Okmeydanı’nda barikat kuran başka bir grupla çatıştığı ve bu sırada silahların kullanıldığı ileri sürülmektedir. Söz konusu ‘Kasımpaşa 1453’ grubu kimden veya kimlerden direktif almaktadır?” diye sordu.

    İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, polisin attığı gaz kapsülünün başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın cenazesinin defnedildiği 12 Mart gecesi İstanbul Okmeydanı’nda olaylar yaşandığına işaret ederek “İddiaya göre 2 grup arasında çatışma yaşanırken kolluk güçleri herhangi bir müdahalede bulunmamış ve olay mahallindeki aydınlatma lambaları olaylardan üç saat önce kapatılmıştır. Yaklaşık iki saat süren çatışmalarda Burak Can Karamanoğlu isimli gencimiz başından vurularak öldürülmüş, Hüseyin Taşbaşı ve Ramazan Gün isimli yurttaşlarımız da hafif şekilde yaralanmışlardır.” dedi.

    İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA’YA SORULAR

    CHP’li Tanrıkulu, Efkan Ala’ya şu soruları yöneltti:
12 Mart akşamı kendilerine ‘Kasımpaşa 1453’ ismi veren bir grubun, Okmeydanı’nda barikat kuran başka bir grupla çatıştığı ve bu sırada silahların kullanıldığı ileri sürülmektedir. Söz konusu ‘Kasımpaşa 1453’ grubu kimden veya kimlerden direktif almaktadır?
İki grubun karşı karşıya geleceği ve çatışmaların yaşanacağı sosyal medya üzerindeki yazışmalardan da son derece açık olduğu halde neden olay mahalline polis intikal ettirilmemiş veya geç intikal ettirilmiştir?
Burak Can Karamanoğlu’nun olaylar sırasında öldürülmesine sebebiyet veren ihmalkarlığın sorumluları kimlerdir? Haklarında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?
Burak Can Karamanoğlu’nun öldürüldüğü bölgede herhangi bir kamera kaydı bulunmakta mıdır? Fail veya faillerin ortaya çıkarılması konusunda yeterli delilin elde edilmesi için ne tür çalışmalar yapılmıştır?
Olaylardan hemen önce, Fatih Sultan Caddesi üzerindeki aydınlatma lambalarının söndürüldüğü iddiaları doğru mudur? Işıkların söndürülmesi talimatını kim veya kimler vermiştir?
Aydınlatmaların kapatılması, yaşanacak ölümler konusunda faillerin ortaya çıkarılmasını engellemeye yönelik miydi?
Okmeydanı’nda iki gündür devam eden gerilimde kolluk güçlerinin taraf tuttuğu, çeşitli sivil gruplara arka çıktığı ve çatışmaları izlemekle yetindiği ileri sürülmektedir. Bu iddialar doğru mudur? Okmeydanı’nda tam olarak ne yapılmak istenmektedir?
Yeni can kayıplarının yaşanmaması konusunda ne tür tedbirler alınmaktadır? CİHAN

Yorumlar