CHP 'dokunulmazlıklar'da HDP ile aynı görüşte

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, teröre destek vermekle suçlanan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda HDP'ye benzer açıklamalarda bulundu. Böke de HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın 'bütün dokunulmazlıkları kaldıralım' görüşünü savundu

Google Haberlere Abone ol
CHP 'dokunulmazlıklar'da HDP ile aynı görüşte

PKK'ya destek vermekle suçlanan HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda CHP, HDP ile aynı görüşte olduğunu gösterdi. CHP Sözcüsü Böke, bugün yaptığı açıklamada, HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın açıkladığı 'bütün dokunulmazlıklar kaldırılsın' görüşünü savundu. 

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, toplantıya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını hatırlatarak, "Hiçbirimiz hoş, mutlu değiliz, ağır bir hüzün ve öfkeyi hep birlikte yaşıyoruz" dedi.

 

CHP olarak siyasetçilerin kürsü dokunulmazlığı dışında hiçbir dokunulmazlığının olmamasını savunduklarının altını çizen Böke, "Buradan bir kez daha açık bir çağrı yapalım; gerçekten cesaretiniz varsa, bütün siyasi partiler için kürsü dokunulmazlığı dışındaki bütün dokunulmazlıkları gelin yarın hep beraber kaldıralım" dedi.

Böke, AK Parti, CHP ve MHP'nin teröre karşı birlikte hareket etmesi yönündeki açıklamalarının sorulması üzerine, "Türkiye'nin yaşıyor olduğu bu terör ve ölüm sarmalından çıkışın tek adresi vardır, o da Meclistir. Meclis kapsamında yer alan siyasi partilerin bir birlik ve beraberlik içerisinde bu soruna çözüm üretmesidir. Bu görüşümüzde herhangi bir değişiklik yok" diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda, "bütün vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasından yana olduklarını" söylemişti. 

Yorumlar