CHP'den 'selamlama ayıbı' açıklaması

CHP'den yapılana çıklamada, Kılıçdaroğlu'nun Yenikapı'da selamlama için sahneye çıkmamasının art niyetli olmadığı savunuldu

Google Haberlere Abone ol
CHP'den 'selamlama ayıbı' açıklaması
CHP'den yapılan açıklamada Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü mitingde neden son selamlama için sahneye çıkmadığı değerlendirildi. Açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bilinçli bir tavır sergilemediği belirtilen açıklamada, sahne davetinin zamansız geldiği, Kılıçdaroğlu'nun da bunu fark etmediği iddia edildi. 

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, miting sonunda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun selamlamaya çıkmamasına ilişkin soru üzerine şöyle konuştu: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mitingin sonundaki selamlamaya ve çektirilen toplu fotoğrafa katılmamasının nedeni de sorulan Gök, şunları söyledi: "Bu çok önemsiz bir konu. Protokol gereği her şey önceden programlanır ve herkese bildirilir. Böyle bir selamlamanın olacağı şeklinde hiçbir bildiri genel başkanımıza ulaşmamıştır. Genel Başkanımız da Sayın Cumhurbaşkanı'nın konuşması bittikten sonra Ankara'ya dönmek üzere 21.40 uçağına yetişmek üzere alandan ayrılmıştır. O, alandan ayrıldıktan sonra olan bir hadisedir. Dolayısıyla o andaki davet sanırım spontane gelişmiştir. Farklı bir şekilde yorumlamak yanlıştır. Mitingin görkemi ve verilmek istenen mesajlar zedelenmemelidir." 

Yorumlar