CHP'den HDP'ye: Dağlardan talimat alanlar...

Kılıçdaroğlu'nu Genelkurmay Başkanlığı'ndan talimat almakla suçlayan Demirtaş'a CHP'den 'Dağlardan talimat alanların iddiaları haksız ithamdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol
CHP'den HDP'ye: Dağlardan talimat alanlar...
CHP ile HDP arasında dokunulmazlıklar konusunda polemik yaşanıyor. HDP, CHP'yi Genelkurmay Başkanlığı'ndan talimat alarak hareket etmekle suçluyor. CHP ise bu iddiaya karşı yaptığı açıklamada, HDP'nin dağdan talimat aldığı hatırlatıldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifi doğrultusunda hareket ettiğini iddia etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP, HDP'ye ağır bir cevap verdi. 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dokunulmazlık oylaması öncesi Genelkurmay Başkanlığı tarafından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na brifing verildiği yönündeki sözlerine ilişkin, "Silahlı kuvvetlerden brifing alındığı, silahlı kuvvetler üzerinden dolaylı bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodu üzerinden, bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın bir gazeteye verdiği röportajda, CHP'ye yönelik sözlerini eleştiren Özel, Demirtaş'ın dedikodu siyaseti üzerinden bir pozisyon tutma çabasını üzüntüyle izlediklerini bildirdi.

CHP'ye karşı bir algı operasyonunun HDP ayağının Demirtaş tarafından yürütüldüğünü ifade eden Özel, sözlerine şöyle devam etti:

"Oylama öncesinde silahlı kuvvetlerden brifing alındığı, silahlı kuvvetler üzerinden dolaylı bilgi ulaştırıldığı gibi bir iddiayı şiddetle kınıyoruz. Bir genel başkanın dedikodu üzerinden, kendi ifadeleriyle 'duyum' üzerinden, 'kesin bilmiyorum ama böyle duydum' diyerek bir muhalefet partisine muhalefet etmeye çalışması en basit deyimle acizliğin göstergesidir. CHP hiçbir vesayet altında değildir.

Ama keşke Demirtaş ve partisi için de aynı şeyi söyleyebilmiş olsaydık. Adalardan, dağlardan talimat alanlar, İmralı ile Kandil arasında gidip gelen habercilerin ulaştırdığı son kararlara bire bir uyanlar, dünün iktidar partisiyle tam mutabakat partisi, bugün CHP'ye muhalefet ederek, kendisine bir çıkış yolu aramaktadır."

Özel, HDP'nin, Gezi olaylarında, 4+4+4 ve benzeri pek çok düzenleme sırasında iktidar partisinin örtülü destekçiliğini yaptığını, bu konuda sicilinin bozuk olduğunu belirtti.
 

Yorumlar