CHP'de HDP'ye destek krizi büyüyor

Dokunulmazlık yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürmek isteyen HDP'ye destek vermek isteyen CHP'li bazı vekiller parti içinde krize neden oldu

Google Haberlere Abone ol
CHP'de HDP'ye destek krizi büyüyor
Dokunulmazlık yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmek için CHP'den destek bekleyen HDP, henüz beklediği desteği alamadı; ancak CHP içinde konuyla ilgili kriz çıktığı belirtiliyor. HDP'ye destek vermek isteyen bazı milletvekilleri ile parti yönetimi arasında restleşmeler yaşanıyor. Daha önce kulis bilgisi olarak basına yansıyan bilgilere göre parti yönetimi ile HDP destekçileri arasında tartışma çıktığı, hatta restleşmeler yaşandığı belirtilmişti. Bugün partiden gelen açıklama yaşananların doğru olduğu ihtimalini güçlendirdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Altay: “HDP'nin açacağı imza föyünde bir tek Cumhuriyet Halk Partili'nin imzası olmayacaktır. Olursa, onun Cumhuriyet Halk Partisi ile zaten işi kalmamıştır“ dedi. 

Altay'ın açıklaması parti içindeki krizin doğrulamış oldu. 

CHP'li milletvekillerinin tamamına yakını dokunulmazlık tekliflerinin oylaması sırasında HDP'ye destek vermişti. İkinci oylamada ise yaklaşık 20 milletvekili ise farklı hareket ederek dokunulmazlıkların referanduma gitmesine engel olmuştu. 

Yorumlar