CHP, Davutoğlu’na Süleyman Şah Türbesi'ne yönlendirme iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı’na “Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir?” diye sor.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Davutoğlu’na Süleyman Şah Türbesi'ne yönlendirme iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı’na “Suriye'deki Süleyman Şah Türbesi'nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir?” diye sordu.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, “Radikal gazetesinde 20 Mart 2014 tarih ve 'Taner Yıldız: Sınır ötesi operasyon yapılabilir' başlıklı haberinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Suriye sınırları içindeki toprağı olan Süleyman Şah Türbesi için gerekirse dar kapsamlı bir operasyon yapılabileceğini açıklamıştır." hatırlatmasında bulundu.

    CHP’li Tanrıkulu bu bağlamda Davutoğlu’nu şu soruları yöneltti:
“Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi’nin İŞİD militanlarının eline geçmesi için yönlendirilme yapıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, yönlendirme yapan kişi ve kurum kimdir?
AKP’nin 30 Mart Yerel Seçimleri öncesinde ve sonrasında bir savaş senaryosunu uygulayarak seçimleri kendi lehine çevirmek için Suriye’ye önceden hazırlanan bir askeri müdahaleyi hayata geçireceği iddiası doğru mudur?
Suriye toprakları içerisinde bulunan Süleyman Şah Türbesi'nde bulunan güvenlik personel sayısı nedir?
Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı tehdidinde bulunulmuş mudur? Fiili saldırı yapılmış mıdır?
Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı olacağına ilişkin istihbarat bilgisi var mıdır?
Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı tehdidinde bulunan gruplar kimlerdir?
Süleyman Şah Türbesi'ne sınır ötesi operasyonu gerektirecek tehdit ve saldırı fiili delilleri mevcut mudur? CİHAN

Yorumlar