CHP, Bozdağ’a cezaevlerindeki yasadışı dinleme iddialarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı'na, “Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlarında avukatlar ile müvekkilleri olan mahkumlar arasındaki özel görüşmelerin yasa dışı olarak gizlice dinlendiği iddiası doğru mudur?”.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Bozdağ’a cezaevlerindeki yasadışı dinleme iddialarını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı'na, “Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumlarında avukatlar ile müvekkilleri olan mahkumlar arasındaki özel görüşmelerin yasa dışı olarak gizlice dinlendiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları'nda avukatlar ile müvekkilleri olan mahkumlar arasındaki özel görüşmelerin yasa dışı olarak gizlice dinlendiği iddiası doğru mudur?
Dinlemelerin tavanlardaki hava borularına yerleştirilen böcek adı verilen dinleme cihazlarıyla gerçekleştirildiği ve kayda alındığı iddiası doğru mudur?
İddia doğruysa Ceza İnfaz Kurumlarında gerçekleşen yasa dışı dinlemeler ne zamandan beri yapılmaktadır?
Bugüne kadar yasa dışı olarak yapılan avukat ve müvekkilleri mahkumlar arasındaki özel görüşmelere ait dinleme sayısı nedir?
Bugüne kadar mahkeme kararıyla yapılan avukat ve müvekkilleri mahkumlar arasındaki özel görüşmelere ait dinleme yapılmış mıdır? Yapıldıysa sayısı nedir?
Bu güne kadar kaç avukat ve mahkum yasa dışı olarak dinlenmiştir?
Uygulamanın yasa dışı olarak yapıldığı bilinmesine rağmen AKP Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin ve halen Adalet Bakanı olarak görev yapan Bekir Bozdağ’ın uygulamanın başlamasına ve devam etmesine göz yumdukları iddiası doğru mudur?”

CİHAN

Yorumlar