CHP Beyoğlu adayı Aylin Kotil: Başbakan bana özür borçlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Belediye başkan adayı Aylin Kotil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ailecek siyaset yapıyorlar’ açıklamasının canın sıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
CHP Beyoğlu adayı Aylin Kotil: Başbakan bana özür borçlu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Beyoğlu Belediye başkan adayı Aylin Kotil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ailecek siyaset yapıyorlar’ açıklamasının canın sıktığını söyledi. 'Benim ailem belli' diyen Kotil, “Benim ailem Kotil ailesi. Ne olduğu da belli, kim olduğu da belli. Bu tip bir açıklama yapması gerçekten beni üzdü. Recep Tayyip Erdoğan’ın önce bana bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum." dedi.

CHP Beyoğlu Belediye başkan adayı Aylin Kotil, ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ dolayısıyla Beyoğlu Belediyesi’ni ziyaret etti. Masaları tek tek dolaşan Aylin Kotil, kadın çalışanlara karanfil vererek Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Kotil diğer çalışanlarla da tokalaşarak iyi çalışmalar diledi. Kotil, Beyoğlu Belediyesi çalışanlarına seçimi kazanarak iş başına geldiklerinde bazı personelin işten çıkartılacağı yönündeki haberleri yalanladı. Ne kendisinin ne de Büyükşehir adaylarının böyle bir niyeti olmadığını ifade eden Kotil, “Kimsenin işiyle, aşıyla oynamaya gelmiyoruz.” dedi. Daha sonra belediyeden çıkan Aylin Kotil, İstiklal Caddesi üzerindeki kafe ve restoranları da dolaştı. Kotil, kahvaltı yapan kadınlara çiçek vererek Kadınlar Günü’nü kutladı. Kotil, cadde ve sokaklarda karşılaştığı kadınlara da karanfil takdim etti.

‘BAŞBAKAN BANA ÖZÜR BORÇLU’

Aylin Kotil Beyoğlu Belediyesi ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularına cevaplandırdı. Yarın Cumartesi olması sebebiyle ziyareti bugün gerçekleştirdiğini aktaran Kotil, belediye çalışanlarının Kadınlar Günü’nü kutlamak istediklerini ifade etti. İyi bir kampanya süreci geçirdiklerini söyleyen Aylin Kotil, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ailecek siyaset yapıyorlar’ açıklamasının canın sıktığını belirtti. 'Benim ailem belli' diyen Kotil, “Benim ailem Kotil ailesi. Ne olduğu da belli, kim olduğu da belli. Bu tip bir açıklama yapması gerçekten beni üzdü. Recep Tayyip Erdoğan’ın önce bana bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum. Çünkü sonuçta bu kadar ahlaki değerler üzerinden siyaset yapan, bu kadar dini değerler üzerinden siyaset yaparken, evli bir kadına bu şekilde söz söylemesi gerçekten çok düşündürücü. O yüzden bana bir özür borçlu olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. Kotil, “Lütfen değerlere biraz daha saygı göstererek siyaset yapalım.” dedi. Aylin Kotil, AK Parti belediye başkan adaylarının kendi kampanyalarını yürütmediğini bütün kampanyayı Başbakan’ın yürüttüğünü savundu.

Aylin Kotil, seçilerek iş başına gelmeleri durumunda işten çıkartma olacağı söylentilerini kesin bir dille yalanladı. Kotil, “Kimsenin aşıyla, işiyle oynamaya gelmiyoruz.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Yorumlar