CHP, 'Başbakan azmettirici' dedi, Meclis Soruşturma Komisyonu istedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına başvuru yaptıklarını açıkladı. Meclis'te basın...

Google Haberlere Abone ol
CHP, 'Başbakan azmettirici' dedi, Meclis Soruşturma Komisyonu istedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına başvuru yaptıklarını açıkladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Hamzaçebi, Başbakan'ın Soma üzerinden yeni bir kutuplaşma yapmaya çalıştığını ve bunun çok üzücü olduğunu ifade etti. Başbakan'ın 'Çıraklık, kalfalık, ustalık' dönemlerine yeni bir dönemin daha eklendiğini belirterek "Recep Tayyip Erdoğan artık tekmeleme dönemine girmiştir." diye konuştu. Tekmeci müşavirin görevden alınmasına kimsenin kanmamasını isteyen Hamzaçebi, ama tekmeleme ruhunun devam ettiğini vurguladı. Bazı yazarlar üzerinden de tekmelemenin devam ettiğini söyledi.

Başbakan'ın Alevi vatandaşların Soma'ya götürüldüğünü söylediğini aktaran Hamzaçebi, Soma'ya gidenleri takip edip etmediğini ve bunların inançlarını nasıl bildiğini sordu. Başbakan'ın siyasetinin temelinde yalan olduğunu anlatan Hamzaçebi, Alevi-Sünni kutuplaşmasını Başbakan'ın sürekli yaptığının altını çizdi.

4 bakan hakkındaki Meclis Soruşturma Komisyonunun hala kurulamadığını dile getiren Hamzaçebi, AK Parti'nin hala üye bildirmediğini ve Meclis'in bu konuda yavaş hareket ettiğini söyledi. Soma konusunda Meclis'in hızlı çalıştığını anlatan Hamzaçebi, CHP'nin isimlerini 10 gün önce bildirdiğini hatırlattı.

Hamzaçebi, Başbakan hakkında CHP'li milletvekillerinin 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla ilgili Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına başvurduğunu açıkladı. İşlenen suçların bir kısmını Başbakan'ın iştirakı veya göz yummasıyla gerçekleştiğini öne süren Hamzaçebi, Başbakan'ın 4 bakan dışında tutulmasının doğru olmadığını ifade etti.

Bir başka soru üzerine ise Hamzaçebi, "Kendisini bundan sonra koyunlardan sorumlu Başbakan olarak anacağız." ifadelerini kullandı. Başbakan'ın dün terör örgütü PKK'nın kaçırdığı çocuklarla ilgili HDP ve BDP'ye yönelik çağrısı ve hükümetin planlarının hatırlatılması üzerine ise Hamzaçebi, yapılan çağrıyı eleştirerek "B ve C planı birer palavradan ibarettir. B planı teslimiyet, C planı ise kaçmaktır." dedi.

AK Parti'nin Meclis Grup toplantısında Başbakan'a hediye edilen resim konusunda da Hamzaçebi, "Tekmeci müşavirin attığı tekmenin fotoğrafı olmalıydı." diye konuştu. Başbakan hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulmasına ilişkin verilen teklife yönelik bir soruya Hamzaçebi, MİT'in aylar öncesinden uyarıda bulunduğunu hatırlattı. İstifa eden Erdoğan Bayraktar'ın Başbakan hakkında söylediği açıklamalar olduğunu dile getiren Hamzaçebi, Bayraktar hakkında komisyon kuruluyorsa onun iddialarına göre olayın azmettiricisinin de Başbakan olduğunu ifade etti.

Dinlemelere yönelik bir soruya ise Hamzaçebi, dinlendiği konusunda her CHP'li gibi kuşku duymadığını vurguladı. Olayın paralel yapı denerek kapatılamayacağına dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar