CHP Arınç’a Şişli-Bağcılar metro hattı ihalesini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar) metro hattı ihalesini 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve K.

Google Haberlere Abone ol
CHP Arınç’a Şişli-Bağcılar metro hattı ihalesini sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a “Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar) metro hattı ihalesini 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyumun kazandığı iddiası doğru mudur? Kamu zararına oluşan 250 milyon TL TÜRGEV’e mi aktarılmıştır?” diye sordu.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu’nun yönelttiği sorular şöyle:

Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar) metro hattı ihalesini 849 milyon 440 bin lira ile Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyumun kazandığı iddiası doğru mudur?
İhale kapalı zarf usulü ile mi düzenlenmiştir? Kapalı zarf usulü ile düzenlenmişse, düzenlenen ihaleye kaç firma katılmıştır?
5 Ekim 2013 günü yani ihale tarihinden 3 gün önce AKP İBB Başkan Adayı Kadir Topbaş’ın Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat temsilcileri ile gizli bir görüşme yaptığı iddiası doğru mudur?
Bu görüşmede Kadir Topbaş’ın kamu ödeneklerinden karşılanacak miktarın artırılmasına dair bir taahhütte bulunduğu iddiası doğru mudur?
İhale bedelinin aşağı inmemesi için, ihaleye teklif veren birçok şirketin AKP Hükümetine yakın şirketler olduğu ve kendi aralarında bir anlaşma yaptıkları iddiası doğru mudur?
6-5 Ekim 2013 tarihinde gizli toplantıda ihalenin hangi rakamla hangi konsorsiyumda kalması için karar alındığı iddiası doğru mudur?
Mecidiyeköy-Mahmutbey (Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar) metro hattı ihalesi için bilimsel tahmini maliyet çalışması yapılmış mıdır? Yapılmamışsa, sebebi nedir?
600 Milyon TL. maksimum maliyetle tamamlanabilecek ihale neden 849 Milyon 440 bin TL bedelle sonuçlandırılmıştır?
Kamunun yaklaşık 250 Milyon TL. zarara uğratılmasının başlıca sorumlusu Kadir Topbaş mıdır?
Kadir Topbaş’ın, ihalenin 849 milyon 440 bin lira bedelle Gülermak Ağır Sanayi İnşaat, Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın oluşturduğu konsorsiyuma verilmesi için Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını uyguladığı iddiası doğru mudur?
İhalenin kazandırıldığı konsorsiyumu oluşturan şirketlerin TÜRGEV’e bağış yaptıkları iddiası doğru mudur?
Kamu zararına oluşan 250 milyon TL TÜRGEV’e mi aktarılmıştır? CİHAN

Yorumlar