CHP, Arınç’a Hazine arazilerinin TÜRGEV’e satış iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, :”Hazine arazilerinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Maliye Bakanlığı tar.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Arınç’a Hazine arazilerinin TÜRGEV’e satış iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, :”Hazine arazilerinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Maliye Bakanlığı tarafından düşük bedelle satışının gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
“Hazine arazilerinin, Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında bulunduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV), Maliye Bakanlığı tarafından düşük bedelle satışının gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?
Maliye Bakanlığı kamu kurumlarına ait arazilerin önce Maliye Bakanlığı’na devredildikleri ardından da Bakanlık aracılığı ile Hazine arazisi olarak TÜRGEV Vakfı’na kiralandığı bir süre sonra da, arsaların düşük bedelle vakfa satıldığı iddiası doğru mudur?
Türkiye’de herhangi bir hazine arazisinin Maliye Bakanlığı’na devrinden sonra, TÜRGEV’e kiralama ve sonrasında da satışının gerçekleştirildiği iddiası doğru mudur?
TÜRGEV adlı vakfa Türkiye genelinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı hazine arazilerinden kiralanan araziler hangileridir?
Türkiye genelinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı hazine arazilerinden TÜRGEV adlı vakfa satılan araziler hangileridir?
Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde TÜRGEV adlı vakfa kiralanan ve satılan araziler hangileridir?
TÜRGEV adlı vakfın Vakıf Senedi neden gizli tutulmakta ve kamuoyuna açıklanmamaktadır?
TÜRGEV adlı vakfın Vakıf Senedinde ‘’Vakıf Evladı’’ belirtilmekte midir?
Belirtilmekteyse Vakıf Senedinde belirtilen Vakıf Evlatları kimlerdir?”

CİHAN

Yorumlar