CHP, Arınç’a El Kaide Yaptırımlar Listesi’ndeki iki ismi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a "Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişiler halen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi El Kaide Yaptırımlar Listesi’nde yer almaktalarsa, Bakanlar Kurulu kararı ile m.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Arınç’a El Kaide Yaptırımlar Listesi’ndeki iki ismi sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a "Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişiler halen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi El Kaide Yaptırımlar Listesi’nde yer almaktalarsa, Bakanlar Kurulu kararı ile mal varlıkları neden serbest bırakılmıştır?" diye sordu.

Bülent Arınç tarafından yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: 11 Nisan 2014 tarihinde Bakanlar Kurulu’nun, "El Kaide ile Bağlantılı Gerçek Kişiler" başlıklı bölümde değişikliğe giderek Mal Varlıklarının Dondurulması hükmünü kaldırdığı Yacine Ahmed Nacer, Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişilerin Türkiye’deki mal varlıkları nedir?
Yacine Ahmed Nacer, Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişilerin Mal Varlıklarının Dondurulmasına neden olan El Kaide ile bağlantılarının detayları nedir?
Yacine Ahmed Nacer, Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişiler hakkında başka ülkelerde yakalama kararı bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu ülkeler hangileridir?
Bu kişilerden haklarında İnterpol Kaydı bulunanlar mevcut mudur?
Yacine Ahmed Nacer’in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi El Kaide Yaptırımlar Listesinden ismi 14 Mart 2014 tarihinde çıkarılmıştır. Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişiler halen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi El Kaide Yaptırımlar Listesi’nde yer almakta mıdır?
Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişiler halen Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi El Kaide Yaptırımlar Listesi’nde yer almaktalarsa, Bakanlar Kurulu kararı ile Mal Varlıkları neden serbest bırakılmıştır?
Yacine Ahmed Nacer, Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişilerin Türkiye’de sahibi oldukları veya ortaklıklarının bulunduğu şirketler bulunmakta mıdır? Bulunmaktaysa bu şirketler hangileridir?
Yacine Ahmed Nacer, Abderrahmane Kifane ile Amran Mansor adlı kişilerin sahibi oldukları veya ortaklıklarının bulunduğu şirketlerden 2004–2013 yılları arasında kamu ihaleleri verilenler bulunmakta mıdır?
Bulunmaktaysa hangi kamu ihaleleri verilmiştir?

CİHAN

Yorumlar