CHP, Arınç'a 'Bosphorus 360' ile ilgili iddiaları sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Bosphorus 360 adlı şirketin gizli bir enerji projesinin gerçekleşmesi ve projenin önünün açılması için Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanına bir ev verildiği iddiası doğru.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Arınç'a 'Bosphorus 360' ile ilgili iddiaları sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Bosphorus 360 adlı şirketin gizli bir enerji projesinin gerçekleşmesi ve projenin önünün açılması için Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanına bir ev verildiği iddiası doğru mudur?” diye sordu.

    Bülent Arınç’ın yazılı cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
Bosphorus 360 adlı şirketin gizli bir enerji projesinin gerçekleşmesi ve projenin önünün açılması için Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı'na bir ev verildiği iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, 2013 yılında Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı'nın mal varlığına bir ev eklenmiş midir?
Eklenmişse eğer bu ev hangi kaynaklardan elde edilmiştir?
‘Enerji ihale’ işinin gerçekleştirilebilmesi için bazı kamu görevlilerine de çeşitli tekliflerde bulunulduğu iddiası doğru mudur?
Usame Kutub’un da bulunduğu toplantıda gizli enerji projesiyle ilgili olarak Başbakanlık Resmi Konutunda bir toplantı düzenlendiği iddiası doğru mudur?
Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanının 7 Mart 2014 tarihi itibarıyla “Mal Beyanı” nedir?
9 Ekim 2013 Çarşamba günü Başbakanlık Resmi Konutu’nda bir toplantı düzenlenmiş midir?
Bu toplantıda Bosphorus 360 adlı şirketin bir enerji projesine ilişkin bazı kararlar alınmış mıdır?
Alınan kararlardan birinin söz konusu gizli enerji projesinin yürütülmesinde Milli İstihbarat Teşkilatı’nın görevlendirilmesi olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise neden görevlendirilmiştir?
Bosphorus 360 adlı şirketin 9 Ekim 2013 Çarşamba günü Başbakanlık Resmi Konutu’nda görüşülen gizli enerji projesi midir? CİHAN

Yorumlar