CHP, Arınç’a, Başbakan'ın danışmanlarının ücret iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde bulunan bazı danışmanların, iş adamlarından, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürme karşılığında ücret aldıkları iddiası doğru mudur?.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Arınç’a, Başbakan'ın danışmanlarının ücret iddiasını sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a, “Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çevresinde bulunan bazı danışmanların, iş adamlarından, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürme karşılığında ücret aldıkları iddiası doğru mudur?” diye sordu.

    Bülent Arınç’ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Sezgin Tanrıkulu, önce “Taraf gazetesinden Hüseyin Özay’ın haberine göre, kamuoyunda 25 Aralık Soruşturması olarak bilinen ikinci dalga yolsuzluk operasyonu kapsamında mahkeme kararı ile yapılan ve tamamen 'yasal' teknik takip sırasında elde edilen bilgilere göre, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan bazı danışmanların, iş adamlarından, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürme karşılığında ücret aldıklarını, bu çerçevede alınan randevulardan 15 dakikalık bir randevu için 500 bin liralık ücret alındığı ifade edilmiştir.” hatırlatmasını yaptı.

    GİZLİ DANIŞMANLIK İDDİASI

    CHP’li Tanrıkulu ardından Arınç’a şu soruları yöneltti:
Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan bazı danışmanların, iş adamlarından, Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürme karşılığında ücret aldıkları iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, konu ile ilgili yasal inceleme ne zaman başlatılacaktır?
İddialar doğru ise, Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresinde bulunan ve görüştürme karşılığında ücret aldıkları ifade edilen bu danışmanlar kimlerdir?
Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından bir kişinin görüşme talebine karşılık kızının okul taksitlerini ünlü bir iş adamından istediği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman ve iş adamı kimdir?
Hali hazırda Bakanlık görevini sürdüren bir Bakanın danışmanının Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden birinin gizli danışmanı olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir ve hangi Bakanın danışmanlık görevini sürdürmektedir? Gizli danışman olduğu iddia edilen enerji şirketinin ismi nedir?
Söz konusu danışmanın ağabeyi ile ilgili enerji şirketi arasında “danışmanlık sözleşmesi” imzalandığı ve ilgili şirketin her ay düzenli olarak danışmanın ağabeyinin hesabına 50 bin lira yatırdığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili danışmanın ağabeyi kimdir? CİHAN

Yorumlar