CHP, Akdeniz Belediyesi için YSK'ya itirazda bulundu

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili ilçe ve İl Seçim Kurullarında itirazlarını kabul ettiremeyen Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile Belediye Başkan adayı Dr.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Akdeniz Belediyesi için YSK'ya itirazda bulundu

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili ilçe ve İl Seçim Kurullarında itirazlarını kabul ettiremeyen Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Mustafa Sekendur ile Belediye Başkan adayı Dr. Necdet Tamamoğulları bu defa Yüksek Seçim Kurulu’na başvuru yaptı.
CHP Akdeniz Belediye Başkan Adayı Necdet Tamamoğulları yaptığı açıklamada 200’ü aşkın sandıktaki itirazlarını Yüksek Seçim Kurulu’na taşıdıklarını belirtti. YSK'dan çıkacak sonuca tüm tarafların saygılı olmasını beklediklerini ifade eden Tamamoğulları, "Adalet beklentimiz sürüyor." dedi.

İlçe ve il seçim kurullarına itiraz sürecinde kentte yaşanan gerilime değinen Tamamoğulları, itirazların ve başvuruların demokratik hakkın kullanımı olarak değerlendirilmesini istedi. Sürecin başından itibaren maddi hatalar olduğunu savunduklarını ifade eden Tamamoğulları şöyle devam etti: "Tek talebimiz hata ve hile olduğunu savunduğumuz, bir kısmını tutanaklarla saptadığımız iddiaların incelenmesi, itiraz ettiğimiz sandıkların yeniden sayılmasıydı. Bunun Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilerek gerekçelerimizin incelenerek sandıkların yeniden sayılmasının sağlanacağına inancımızı koruyoruz."
CİHAN

Yorumlar