CHP adayı Yavaş, büyükelçilerle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde büyükelçi ve yabancı ülke temsilcileriyle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı Yavaş, büyükelçilerle bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde büyükelçi ve yabancı ülke temsilcileriyle bir araya geldi. Ankara’da doğal bir koalisyon oluştuğunu söyleyen Yavaş, “Adaylığım Ankara’da geniş bir koalisyon oluşturdu. Tabanda oluşan doğal bir koalisyon bu. Ankara artık değişim istiyor. Daha güvenli, daha rahat bir kent istiyor.” dedi.

Ankara Palas Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Yavaş, uzun süredir Ankara için çalışma içerisinde olduklarını ve Ankara’nın dünya şehri olması için yönetime aday olduklarını söyledi. “Ankara’nın dünya şehri olması için yeni bir yönetim anlayışına ihtiyacı olduğuna ve daha iyisini hak ettiğini düşünüyorum.” diyen Mansur Yavaş, bunun için Ankara’nın tarihi dokusunun daha görünebilir ve özgün olması gerektiğini ve Ankara’nın daha çok turist çekebilmesi gerektiğine değindi.

Yabancı ülke temsilciler için, “Sizleri de bu şehrin önemli bir parçası olarak görüyorum. Düşüncelerinize her zaman açığım. Uluslararası kuruluşların Ankara’da olması ayrı bir anlam katmaktadır. Belediye başkanı olduğum zaman ortak akılla Ankara’yı yöneteceğim.” diyen Yavaş, Ankara için projelerini anlattı. Yavaş şöyle devam etti: “Ankara’nın yeniden nefes almasını sağlayacağım. Büyük bir şehir parkı olan Atapark’ı yapacağız. New York’ta olduğu gibi şehir tek merkezli olacak ve çocuklarla aileleri Ata Park’ı çok sevecek. Ulaşımda toplu taşımayı kolaylaştıracağım. Su ve ulaşımda ucuzluğa giderek vatandaşlarımızı rahatlatacağım. Turizm alanında da önemli projelerimiz var. Termal sağlık turizmini teşvik edeceğiz. Gençlerimize daha çok spor alanlarını yaparak daha ucuz ulaşımdan faydalanmalarını sağlayacağım. Ankara’nın geçleri Berlin’de, Londra’da ve Paris’te yaşayan gençler kadar irtibatlı olacaklardır.”

Engelli vatandaşlar için projelerinin olduğunu ve bunu açıklayacaklarını kaydeden Yavaş, "Hayatların her alanlarında aktif olabilmeleri için güçlü bir çaba göstereceğiz. Ankara, engelli dostu bir kent olacak." diye konuştu.

30 Mart günü Ankara’nın önemli bir seçim yapacağını ifade eden Yavaş, “Ben 20 yıllık yönetim anlayışı için Belediye Başkanı adayı oldum. Adaylığım Ankara’da geniş bir koalisyon oluşturdu. Tabanda oluşan doğal bir koalisyon bu. Ankara artık değişim istiyor. Daha güvenli daha rahat bir kent istiyor.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar