CHP adayı İnci: Ayakları yere basan projeler hazırladık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, ayakları yere basan gerçekçi projeler hazırladıklarını, şehrin sorunlarına uzun vadeli çözümler üreteceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
CHP adayı İnci: Ayakları yere basan projeler hazırladık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan İnci, ayakları yere basan gerçekçi projeler hazırladıklarını, şehrin sorunlarına uzun vadeli çözümler üreteceklerini belirtti.

    Hakan İnci, Doğanşehir ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ve CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mahmut Değirmenci ile birlikte Günedoğru ve Topraktepe köyleri ile Söğüt, Sürgü ve Polat beldelerini gezen Hakan İnci, yöre insanlarına projelerini anlattı.
İnci, burada yaptığı konuşmada, kayısı üretiminde yetiştiricilerin problemleri için projeler ürettiklerini belirtti. Uzun vadeli çözümler üreten projeler hazırladıklarını söyleyen İnci, “En önemli sorunlarımızdan biri işsizlik. Burada popülist söylemlerde bulunarak, ben belediye başkanı seçilirsem şu kadar kişiyi işe alacağım desem, buna kimse inanmaz. Biz hayali ve uçuk projeler üretmiyoruz. Projelerimizin hepsi, ayakları yere basan gerçekçi projelerdir. İşsizlik konusunda, öncelikle gençlerimize bir altın bilezik kazandırmak istiyoruz, onları bir meslek sahibi yapacağız. ‘Ne iş olsa yaparım’ diyen bir genç, bir yerde en fazla bir ay çalışıyor. Çünkü kalifiye değil ve her an vazgeçilebilir bir eleman durumunda. Biz, Malatya’nın nitelikli eleman ihtiyaçlarını tespit edip, buna göre sertifikalı eğitim programları düzenleyeceğiz. Bu programları tamamlayan gençlerimizin ise uzman oldukları alanlara göre iş sahibi olmalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

    Hakan İnci, daha sonra ziyaret ettiği Söğüt beldesinde esnafları tek tek gezerek sohbet edip sorunları dinledi. Kasabanın tek tütün kesme makinesinin bulunduğu işyerini de ziyaret eden İnci, burada tütünün nasıl işlendiğini inceledi. Çiftçilerin kota nedeniyle artık tütün üretemediğini kaydeden İnci, “Tekel’in özelleştirilmesiyle birlikte tütünde dışa bağımlı hale geldik. Çiftçilerimizin tütün üretmesi yasaklandı. Üretici adeta yok edildi.” şeklinde konuştu.

    “200 KÖY GEZDİM, SORUNLAR AYNI”

    Ardından Sürgü beldesini ziyaret eden CHP’li İnci, kasaba meydanında toplanan kalabalığa hitap etti. Seçim çalışmaları kapsamında bugüne kadar 200’e yakın köyü gezdiğini belirten İnci, “Gittiğim köylerde sorunlar neredeyse birbirinin aynısı. Başta altyapı, yol ve su sorunu geliyor” diyerek 2014 Türkiye’sinde bu sorunların şimdiye kadar çözülmemiş olmasından dolayı utandığını söyledi.

    Hakan İnci, büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde insan odaklı belediyecilik yapacağını, engelliler, yaşlılar, gençler ve kadınlarla ilgili projelerini anlattı. CİHAN

Yorumlar